Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Träningsproffset vs. Träningsbloggaren 2-1

 |  Publicerad 2012-01-22 14:07  |  Lästid: 2 minuter

Det gick åt helvete. Jag vet att ni var många som trodde att jag skulle ro hem det här (jag tittar på dig mamma). Jag är ledsen att jag svikit er (dig, mamma). Gladiatorernautmanaren Eric är starkare och snabbare än mig.

Igår klockan 10 körde jag och Eric Ericsson alltså trekamp. Det var inte hoppa säck, sätta svansen på en åsna och luftgevärsskytte utan:

– Max antal burpees 60 sekunder.

– Armbrytning.

– Kast med 20 kilos kettlbell.

Jag ska vara helt ärlig. Jag trodde faktiskt att jag skulle vinna. Burpeesarna skulle jag naturligtvis inte ha en chans i, men övriga två grenar kändes som mina. Det var dom inte.

Jag gjorde 27 burpees (tror jag) på 60 sekunder. Jag är lite besviken på mitt resultat eftersom jag en gång gjort 30 stycken på kontoret iklädd jeans och kängor. Jag skyller på en fruktansvärd patträningsvärk som gjorde att jag fick kramp. Men men. 30 hade inte heller räckt, för Eric gjorde 33 (tror han). Helt stört.

Armbrytningen gick bättre. Jag ska inte sticka under stol med att jag är jävligt bra på att bryta arm. Det är nåt med mina orangutangarmar som gör att jag….vinner. Vi körde bäst av tre. Jag vann med 2-0.

Sen gick vi till ett isigt Humlegården för att kasta en kettlebell. Jag trodde jag skulle vara bra på det också. Min superhjältekraft är nämligen att jag kan göra hur många och hur tunga kettlebellsvingar som helst. Det visade sig att den superhjältekraften inte nödvändigtvis gör att man kan kasta en kettlebell hur långt som helst. Jag kastade typ 4.60, Erik kastade 5.60. DET NEDRIGA VAR att vi gjorde alla kast med samma teknik. Vi kastade liksom bakåt över huvet. Som en sving där man böjer sig lite bakåt och släpper kettlebellen. När allt var klart testade jag att kasta den lite mer som man skulle kasta en ica-kasse full med mjölkpaket (ni vet). Då kastade jag plötsligt typ 7 meter. Men då hade Eric redan vunnit.

:–(

Men men. Det är sånt som händer. Det var roligt att köra trekamp och det var superroligt att träffa Eric. Så himla fin och snäll och rolig. Brita, Eric är mitt frikort.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-01-22 15:02