Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Toppluva

 |  Publicerad 2011-10-13 09:28  |  Lästid: < 1 minut

Hej! Fortfarande sabb i ögat. Jagade igår och det blev lite bättre. Satt vid datan på kvällen och det blev sämre igen. Försöker min ögonskada säga mig nåt?

I ALLA FALL. Nu när det börjar bli lite kallare utom hus aktualiseras en grej som jag har tänkt på. Det är det här med toppluva på gymmet. Man ser såna med jämna mellanrum, speciellt om man rör sig i gymmiljö under primetime*. Killar som vill va snygga när dom tränar och det har man ju full förståelse för. Dom sitter ofta och smsar. Kanske kör några stillsamma åttor i peckdecken. Och det, gott folk, har jag prick noll förståelse för. När man tränar ska man träna. Svetten ska spruta ur alla hål. Om man prompt måste vila ska det vara för att man håller på att gå under, inte för att kolla facebook.

Om ni fått lära er att man ska köra 3×8 med två minuter vila mellan varje set ber jag er vänligen men bestämt att genast olära er det. Sätt istället ihop flera övningar till det vi kallar supersets (googla!). Tänk ut en cirkel med övningar och genomför dessa i högt tempo. Bestäm dig för att du ska göra, säg, 30 benböj och gör dom så snabbt du kan. Få upp pulsen till nån procent av maxpuls (kan inte sånt) och håll den där. Då får du ut mycket mer av varje pass och resan mot björnen och örnen går tusen gånger snabbare.

Om du inte svettas** tränar du inte.

OK?

*typ 17-19 på vardagar. Mer om det en annan gång.

**gäller ej om du pga medicinsk komplikation inte kan svettas

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-10-21 10:44