Annons
Annons
 

Stark som en björn-sommaren: Gratismusklerna

För att bli stark och snabb krävs naturligtvis att man tränar hårt och mycket. Lyfta tungt och kuta i backar och allt det där. Men en viktig del av varje björn-aspirerande människas träningsupplägg är sökandet efter tillfällen då gratis muskler ges. Gratis muskler får man av saker som är jobbiga i vardagen men som man gör av helt andra anledningar än att träna. Hjälper man t.ex. en kompis att flytta gör man ju det för att ens kompis ska flytta (kanske till Skogås?) och behöver hjälp, inte för att bli stark – det senare får man liksom…gratis.

Annons

Men bonusträningen aside tror jag den viktigaste anledningen att jag älskar att bära tunga saker åt folk är att det liksom gör att alla timmar med skivstången blir värda. Som i somras när vi gick Sörmlandsleden. Min son Glenn blev trött i benen efter typ 12 km. Han hade ont och grinade illa för varje steg sådär som en sjuåring gör när det är viktigt att den vuxna fattar hur oliiiidligt barnet har det. “Ajajajajajajajaj?” *paus och rådjursögon* “Ajaajajaj….aj?”.

Jag vill tro att det är benböjandet och marklyftandet som gör att jag då langar upp 30-kilosklimpen på axlarna och traskar vidare. Det och att jag är en sån himla curlingförälder.

Eller när svärmor har köpt en tomt i en norrländsk skog och behöver hjälp att avläsgsna en bit myr. Det är klart att det är mysigt för han som tränar mycket när svärmodern ojar och ohhar över hur snabbt det går och hur stark han är. Jag säger det naturligtvis inte rakt ut – jag är ju vuxen – men inuti jublar tränings-kalle varje gång nån förundras över hur stor sten jag kan flytta eller hur mycket jag kan lasta i skottkärran utan att den välter.

För inte fan kan man stå ut med tanken på att man tränar för tränandets skull? Att man benböjer för att benböja och står i plankan för att…stå i plankan. Det låter ju så deppigt att man vill elda upp sin gympapåse och klippa gymkortet. Nej, det är för tillfällen som med Glenn på Sörmlandsleden (eller motsvarande, ni får hitta ett eget barn/liten människa att ha på axlarna) som man går till gymmet. För att klara det vanliga livet lite bättre. För att leva livet lite starkare och snabbare.

Aja, ganska långt inlägg för att få lägga upp den här bilden när jag kör skottkärra i bar överkropp?

Vilka är era bästa gratis-muskler-tips? Har ni fått användning för ert tränande i sommar? Det här är ju på internet, så det är meningen att vi ska chatta.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar