Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Saker jag borde tagit med mig till Göteborg:

 |  Publicerad 2012-02-06 18:25  |  Lästid: 2 minuter

1. Isbrytare (har ingen)

2. Springskor med dobbar (har inga)

3. Bättre kondition (har inte)

Idag var jag i Mölndal hos Martin Flinta och Eva Nyström från Thule Adventure Team, som vann VM i multisport i fjol. Jag tränade med Martin, han tränade nog inte riktigt med mig. Vi paddlade några varv i en liten del av Rådasjön som var isfri (Martin brukade köra 30 varv där, innan han köpte hem en paddlingsmaskin). Sen sprang vi i skogen. Det var en decimeter snö, is och träd och backar och helvete.

Martin, oberörd: Ska vi köra snodd?

Jag, håller på att dö: *frustflämt* VA?

Martin, om möjligt än mer oberörd: Ska vi köra snodd?

Jag, nu dör jag: V….*pust*…vad?!

Martin, oberörd: Jag kan dra dig.

Jag, nästan död men lättad: Jaha, gärna. Tack.

Martin hade nämligen en snillrik gummisnodd som han kopplade fast med en karbinhake i sitt vattenflaska-och-powerbar-bälte. Den andra änden gav han till mig. När jag krokat fast den blev det åka av vill jag lova. Vrooooooom sa det när Martin släpade 100 kilo Kalle genom den Mölndalska vinterskogen.

För att ni ska förstå hur snabba familjen Flinta/Nyström är: Martin springer en mil på 34 minuter. Eva på 37. På en tävling, som alltså pågår i FLERA JÄVLA DAGAR, ger dom sig ut i ett 4 min/km-tempo. Så snabbt kan jag springa i kanske…ja, 4 minuter. Max. Eva tillhör elitskiktet i Sverige i löpning och cykling. Hon kom trea i Vansbrosimmet. Dom kan båda se genom väggar och deras svett kan bota cancersjuka barn.

Man/jag har inte en chans. Inte. En. Chans. Jag skulle inte vinna om jag så fick köra motocross.

Men det var kul. Jag fick is i skägget och en fotograf tog en bild på det. Jag fick blodsmak i munnen och jag kommer förmodligen ha träningsvärk imorgon. Bra dag.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2012-02-06 20:58