Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Ofrivilliga vilodagar

 |  Publicerad 2011-10-10 08:48  |  Lästid: 2 minuter

Dikterat  kl 08.31, måndag 10/10 2011, Stockholm:

Hallå bloggen!

I dag börjar älgjakten. Men i stället för att samlas tillsammans med dom andra förväntansfulla jägarna vid grusgropen klockan åtta sitter jag hemma med neddragna gardiner och ett savande vänsteröga.

I lördags morse skulle jag gå med hund på en jakt på Södertörn. Jag hade inte kommit genom den första grantätningen, det var fortfarande morgon, när jag fångade den vassa änden av en gren med vänster ögonglob. Det gjorde naturligtvis ont. Och jag såg naturligtvis i princip ingenting. Men grenar har man väl fått i ögat förr, tänkte jag och körde på. Det blev en ganska speciell dag i skogen. Det visade sig att det blir jättesvårt att gå med hund på en jakt på Södertörn utan djupseende.

Efter att ha irrat runt i skogen i sex timmar (Kakan och jag drev fram en 150 kilos-galt som sköts i pass) satte jag mig i bilen och körde hem. Om du någonsin fångar den vassa änden av en gren med din ögonglob – sök vård direkt. Det blir nämligen inte bättre av att du kutar omkring i skogen en hel dag. Snarare tvärtom. Det som på dagen sett ut som ett vanligt öga (fast utan synfunktion) blev på kvällen en röd och rinnande härva (utan synfunktion). Efter ett besök hos St Eriks Ögonakut stod det klart att jag har ett stort sår (enligt Brita format som Grönland) på hornhinnan. Den dåliga synen förklaras av att det är placerat precis framför pupillen. Den enda ljusglimten i den här misären hade så klart varit att få kvittera ut en piratlapp, men sånt sysslar vi tydligen inte med längre. Jag blev i stället ordinerad några små ögondroppar och vila  :–(

I går kväll mådde jag riktigt pissigt, men nu känns det lite bättre. Det blir nog ingen träning i dag, men förhoppningsvis åker jag och jagar i morgon bitti. Vi får höras?

Kalle

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2011-10-10 08:50