Annons
Annons
 

Nyåsköfte: Jennies vecka 2

Efter de där jävla minutrarna i helvetet….


Pass 1: Bålbränningen

Ro 1000 meter som uppvärmning.

Träna teknik i benböj, marklyft och vändningen.

Sen, starta tidtagningen och gör:
10 marklyft
10 kettlebellsvingar
10 knees to elbows
9 marklyft
9 kettlebellsvingar
9 knees to elbows
osv till 1!

Annons

Ta tid! 13 min 19 sek.

Efter det här passet kunde jag knappt gå än mindre gå upp för trappor. Klarade knappt av att lyfta Lova (dottern på 10,5kg). Träningsvärken dagarna efter satt i varenda ryggmuskel och runt hela axelleden.

Kul pass men otroligt jobbigt. Tror aldrig jag varit såhär trött i bålmusklerna någonsin.

Pass 2: 8 minuter i helvetet

På löpband:

5 minuter på 9 km/h
Sen:
1 minut på 14
1 minut på 10
x8

Jag blev faktiskt lite sugen på det här passet förra veckan när Christina fick göra det som straff. Fast jag förstod att det skulle vara skitjobbigt och egentligen inte ville utsätta mig för det. Men jag ville ändå prova på hur fort egentligen 14km/h är.. Så tack Kalle. Nu har jag provat. De 6 sista minutrarna var verkligen i helvetet.
Men jag fixade det och det är jag grymt stolt över! Hade jag inte varit livrädd för att göra Kalle besviken genom att sänka hastigheten hade jag aldrig genomfört det.
Är väldigt fascinerad över att 10km/h kan kännas som ”vila”.

Pass 3: Jennie, Skivstång. Skivstång, Jennie.

Spring 1 km som uppvärmning.

Träna teknik i benböj, marklyft och vändningen.

5×5 benböj (40kg)
5×5 press (20kg)
5×5 bänkpress (30kg)

Kul träning men jag kände mig jättesvag! Orkade bara själva stången i press och vad tar folk i bänkpress?! 30 kg känns superlite. Men jag vet inte, jag har ju aldrig gjort det förut… Och meningen är väl att jag ska bli bättre 😉

Pass 4: Prova en ny sport – Klättring

Jag har klättrat klättervägg en gång tidigare, men jag hittade en Bouldervägg (visst heter det så? Alltså utan skyddslina så att säga..) i Kumla som jag provade. Tänkte åka dit med en kompis men hon backade ur i sista minuten och resten av familjen är sjuka så jag åkte själv. Väl där träffade jag en hjälpsam och heltrevlig tjej som kunde det där med klättring och gav mig lite tips. Väldigt väldigt kul träning! Men otroligt jobbigt i underarmar och händer..

Kalles kommentar:

Jennie! Dig kan man lita på. Fan vad duktig du är på det här. Bra tid också! Kul att du tar ut dig så. Och så jävla proffsigt att åka och prova klättring helt själv. Det skulle nog inte jag våga. Heja!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar