Annons
Annons
 

Nyårsköftet 2013: Mikael och Henrik Vestman

Först ut bland deltagarna i Nyårsköftet 2013 är faktiskt TVÅ personer. Så jobbar vi. Och till råga på allt är dom bröder.

Namn: Henrik Vestman

Ålder: 32

Längd: 169cm

Vikt: 87kg

Bor: Östersund

Gör: Busschaufför

Annons

Familj: Förlovad med den underbara och förstående Tanya.

Träningsbakgrund: Har börjat och slutat ett antal gånger, men har inte kommit vidare. De blir lätt så när man står lika vilsen och rycker i nån maskin på måfå.

Vilken är din favoritträning?
Har inte direkt nån favorit, men det ska kännas att man tränat.

Varför sökte du till Nyårsköftet?
Jag söker för att nu får de vara nog med soffliggandet och nu ska jag ta tag i det här!

Vilket är det största hotet mot din framgång i köftet?
Min inneboende lathet.

Vilken är din styrka?
Min charm och envishet

Vad vill du säga till dig själv om 49 dagar när du är bakfull och inte orkar träna?
Det var ingen som tvingade dig att dricka så bit ihop och gå och träna din idiot!

Namn: Mikael Vestman

Ålder: 28

Längd: 170 cm

Vikt: 65 kg

Bor: Uppsala

Gör: Arbetar som gymnasielärare.

Familj: Lyckligt gift med min fru Maria och nybliven tvåbarnsfar. Jag har även min brorsa, Henrik!

Träningsbakgrund: I omgångar så har jag skaffat träningskort och gått till ett gym. Ibland har jag gått på pass, vilket ibland har varit roligt! Men allt som oftast så har jag bara stått inne bland maskinerna och ryckt och slitit i någon spak eller snöre. Efter att jag har gjort det i några veckor så har jag slutat, eftersom det har varit tråkigt. Ibland har jag också sprungit, men aldrig fått någon rutin på det.

Min senaste träning är att jag kastar runt min dotter, ofta högt upp i luften. Jag springer också upp och ner för pulkabackar med henne. För det är väl träning, eller?

Vilken är din favoritträning?
Allt som gör mig skittrött. Alltså, verkligen helt jävla skittrött. Sådär trött att man tror att man ska svimma och man ser prickar framför ögonen och man tror att hela ens innanmäte kommer att kollapsa. Då är det riktigt gött.

Varför sökte du till Nyårsköftet?
Mest för min brorsas skull, för att jag vill att han ska komma igång och få lite rutin i vardagen. Men det vore fegt att skylla allt på honom. Jag vill hitta en träningsrutin som inte går ut på att jag rycker i spakar och snören, utan faktiskt gör skillnad, både kroppsligt och själsligt. Jag vill hitta något som får mig att må bättre och inte något som bara dövar det dåliga samvetet i några timmar.

Vilket är det största hotet mot din framgång i köftet?
Min son, Arvid, som är 11 dagar gammal. Jag tror att han kommer att bli min nemesis!

Vilken är din styrka?
Att jag har en riktig dunderbrorsa i ryggen som kommer peppa mig! Han är mitt hemliga vapen!

Vad vill du säga till dig själv om 49 dagar när du är bakfull och inte orkar träna?
Jag säger som Jonatan i Bröderna Lejonhjärta. ”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa, utan bara en liten lort”.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar