Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Nyårsköfte: Olles vecka 1

 |  Publicerad 2012-01-22 16:29  |  Lästid: 2 minuter

Olle berättar själv:

OKEJ! Vecka 1.

Träningsvärken från fight gone bad-testet på fredagen innan försatte min lekamen i en mer potent träningsvärk än vad jag(om någon) någonsin upplevt. Och den var med mig långt in i vecka 1, det som hjälpte var lyckligtvis att träna mer.

Körde dock passen baklänges för att undvika dom värst värkande musklerna på måndagen, såhärra blev det då:

Måndag: Pass 3 – Kan du hjälpa mig schamponera mitt hår

(spring, press, bänkpress, armhävningar på medicinboll, kast med medicinboll)
Pga min grava gym-ovana så gick det här passet i mycket makligare tempo än vad jag skulle vilja för att det är så mycket som är nytt som man måste kolla, testa, öva på. Men det funkade bra ändå, framförallt tack vare bra coachning från Einar.

Tisdag: Pass 2 – Välkommen till gymmet

(spring 400m, knäböj, upphopp, utfall, utfallshopp OM IGEN x3 på tid)
Här fanns det ju inte så jävla mycket att orda om vad det gällde ”hur fan gör man”, så här kunde vi köra i nästan 100% tempo. Och det var så jävla mycket roligare. Det kanske roligaste med passet är att en av mina coacher Tereza, som har mer flås än Carolas vindmaskin och benmuskler av titan, var rätt kaxig efter passet och ba ”Bra Olle, det där var väl inte så farligt” medans jag låg rödmosig och utslagen i en pöl av svett. Nästa dag hade hon så mycket träningsvärk att hon var tvungen att installera en handikapptoalett hemma med rejäla handtag på båda sidorna.

Onsdag: Fri lek

(1 timme 3 vs 3 innebandy på liten plan)
Alltid kul med frenetisk intervallsjakt efter boll.

Torsdag: Pass 1 – Det här är att lyfta tungt

(rodd, marklyft, styrkevändning, skivstångsrodd, pullups)

Ännu svårare grejer tekniskt, ännu mindre chans att bara köra på. Ärligt talat rätt frustrerande, samtidigt som det är ofrånkomligt att nöta på med det här tills jag kan det. Och jag märker redan att jag fattar lyften betydligt bättre. Även här hade jag väldigt potent coachning, då från skrotlyftar-Danne.

KLAR.
Tycker första veckan gått skitbra, mycket nytt, mycket träningsvärk, har svettats minst 10 gånger mer än en vanlig vecka. Tror, HELT SERIÖST, att jag redan nu är i mitt livs form. Fatta skillnaden om några veckor. Om tre månader. Sjukt.

Kalles kommentar:

Heja Olle! Vad kul att du kommit igång. Och vad roligt att du hittat ett nytt sätt att umgås med dina kompisar – på gymmet. Det ÄR frustrerande med lyften i början. Men nöt på så sitter dom snart och du bli stark som en jävla oxe/björn.

Heja på Olle i kommentarerna!

Dela på Facebook
Tweeta