Annons
Annons
 

Nyårsköfte: Jens vecka 3


Pass 1: Cindy
Max antal varv på 20 minuter av:
5 pullups
10 armhävningar
15 benböj utan vikt

Stack ut till det gamla hederliga naturgymmet i Björkhagen. Hittade en 20.30 lång låt (Pat Metheny – The Way Up: Part Two) i min iphone. Helt värdelös att träna till men det var längden som var det viktiga. Började med fem horisontella pullups och sen rullade det på. Det blev tungt efter några varav. Arman bär en inte. Finns det någon superövning som gör att man kan hantera mjölsyran på ett lite bättre sätt? Kalle? Va? Snälla? Jag gissar att det vara är att gneta på. 10 varv och 2 pullups hann jag med. Sista två varven gjorde jag… på knäna.

Annons

Pass 2: Åh hej, åh nej
Ro 1000 meter som uppvärmning

Ta reda på ditt max i marklyft.

5×5 marklyft på 80% av max

Sen:
45 sekunder sicksackhopp på bänk
45 sekunder farmers walk
x3

Ja nu får jag skämmas. Igen. Här är en lärdom jag vill dela med mig till just dig som tänkte ”komma igång”. Välj ett gym som har de grejerna du behöver samt lite yta för det du tänkt göra. Kolla in stället du ska vara på FÖRE ditt inköp av gymkort. Mitt kort på Eriksdalshallen kommer jag ha glädje av vad det gäller bassängen och lite löp/cykel/roddmaskiner. Men för Kalles övningar är det värdelöst. De har satans med maskiner men inget för tex marklyft. Å hörnet som har lite vikter är inte stort. Kö till grejerna och inget flyt. Kommer ansluta till Albana & Christinas gym i veckan. Jag drog hem och gjorde en ”Killen” istället.

Pass 3:

Spring 3 km

5×5 benböj
3×10 thrusters
3×5 press

Den här sved men var ändå veckans bästa. Här funkade gömmet. Gjorde thrusters med hantlar (17,5 kg). Åter igen. Kraften tar fullständigt slut i armarna. Får tacka för mig efter 8 st… vila några sekunder å sen mer eller mindre skita upp de sista två.

Jag gjorde 3×5 bänkpress 50 kg. När jag nu läser mina kommande pass ser jag att jag ska göra 5×5 TUNGA pressar och 5×5 TUNGA bänkpressar. Det finns alltså två olika typer av press. Är press (utan bänk) det man gjorde i Fight gone bad?

Pass 4: Ät nåt onyttigt

Mulade i mig en enorm semla på 4.47. Tog några drinkar på kvällen.

Gjorde ett bonuspass. Simmade 2 x 1000 m. Rullade på 75 m bröstsim och sen maxa 25 m crawl i 50-metersbassäng.

Kalles kommentar: JENS FÖR I HELVETE DU FICK VÄLJA VILKET GYM DU VILLE OCH DU VALDE ETT UTAN……:SKIVSTÅNG? ARGHHHHHHHH. Nåväl. Bra att du improviserar. Du ser jävligt tuff ut på bilden. När det gäller övningar för att mota mjölksyra i grind har jag dålig koll. Jag tänker att det antagligen bara är att kriga på. Nån som vet?

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar