Annons
Annons
 

Nyårsköfte: Jens vecka 2

Veckan började med Fight gone bad. Som man kan se på ”>filmen var det vidrigt. En konstig känsla att köra sig så slut att det inte fanns ett lyft/hopp kvar i kroppen. Sjukt nöjd när jag gick till sängs att jag var igång.

Annons

Precis som Olle uppmärksammade mig på följde två dagar med ”spännande muskelvärk” vilket gjorde att jag som andra pass körde pass4: fri lek. Simmade 2 x 1000 m (5 min vila). Vill här göra ett förtydligande. Jag har under 6 års tid simmat i klubb och då någon form av teknik så jag kan ta ut mig. Känns som att många ser simning som tjock tant-träning/rehab. På pass 4: fri lek ska man göra något man blir svettig av. Väl ur bassängen svettades jag som en gris. Tror ni man svettas i vattnet?

Följde upp detta med Killen.

Spring 2 km

Sen, på tid:
10 benböj
10 bänkpress
9 benböj
9 bänkpress
osv till
1 benböj
1 bänkpress

Det ser ju inte så jävigt ut men oj vad man blir överraskad. Har aldrig rört en skivstång/lyft något i hela mitt liv så mjöklsyran sprutade vid de två sista lyften i varje vända. Jag skrek som om jag var mitt uppe i en förlossning. Skönt då att jag gjorde de här övningarna i min ensamhet på Björkhagens utegym.

Bulgarien

Ro 1000 meter

3×5 marklyft
3×5 styrkevändning
3×5 skivstångsrodd
3×5 pullups (hoppa upp och håll emot på vägen ner om vanliga är för jobbigt)

Debut på gym. Det var helt vidrigt ur ett ångestperspektiv. Valsa in där bland massa proffs och snubbla runt. Bet ihop och gjorde det jag skulle. Styrkevändning är svårt. Satan vad det inte flyter på, man börjar tänka och blir frustrerad. Ska ta hjälp med den där övningen. Pga revben fixar jag inte pullups. Rodde ytterligare 1000m. När jag väl ska/kan göra pullups gissar jag att det kommer gå för mig som för Schyffert.

Tillbaks till revbenet. Burbees går inte så jag kör ännu en ”Killen” kväll. Ser nu att jag missade ta tid första gången. Återkommer med tid från kvällens övningar.

Kalles kommentar: Kul att du är igång Jens! Jag blir lite misstänksam av det här surdegs-söderkis-utegymmet, men jag får väl lite på att du fick ett bra pass där. Hur mycket lyfte du bänkpress och benböj? Jag ska försöka styrka pullups ur ditt program till dess revbenen är friska. Vad tror du om target=”_blank”>horisontella pullups?

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar