Annons
Annons
 

Nyårsköfte: Jennies vecka 1

Jennie berättar själv:

Pass 1 – ”Välkommen till gymmet”

Det finns ju på film så det finns inte så mycket mer att säga om det. Här är passet och varvtiderna:
Spring 400 meter
12 benböj
12 upphopp
24 utfall
12 utfallshopp
x3
Varvtider:
4 min 37 sek
6 min 17 sek
6 min 11 sek
Totalt: 17 min 5 sek

Annons

Pass 2 – ”Valkar i händerna”

Ro 1000 meter så snabbt du kan (tid:5.00 min)
Sen:
5×5 marklyft 50 kg
5×5 styrkevändning 20 kg
5×5 skivstångsrodd 20 kg

Det började med att jag inte hittade nån distansmätare på roddmaskinen och eftersom det är ett obemannat gym jag går på så kunde jag inte heller fråga någon. Dock hittade jag nån parameter som mätte hur fort jag skulle ro 500 m så jag gick efter den som visade att det skulle ta knappt 2,5 min. Så det blev 5 min rodd för mig helt enkelt.

När jag började med skivstångsövningarna insåg jag direkt att jag skulle behövt öva mer, jag kände mig inte särskilt bekväm med övningarna och visste inte om jag gjorde riktigt rätt. Därför vågade jag inte lägga på max i tyngder, utan hade nog klarat några fler repetitioner.

Nu har jag tränat massor av teknik efteråt så jag lovar att lägga på mer vikt nästa vecka. Det var ett skönt pass, jätteroligt, och jag ser fram emot att köra med tyngre vikter nästa gång.

Pass 3 – Valfri aktivitet

10 sittande pressar
20 mountainclimbers
1 minut plankan
x3

Jag valde att göra Albanas och Christinas pass ”Ont i magen”, utan uppvärmningen på roddmaskinen pga att jag tränade hemma utan tillgång till en sådan. Passet lät jobbigt men ändå kul.
Jobbigt var det! Jag fick mest ont i axlarna. Men det beror nog på att både mina axlar och min nacke behöver tränas. Det var förstås jäkligt jobbigt i magen också – jag brukar orka 1 minut plankan utan jättestora problem, men den här gången gick det inte ens första varvet. Blä.

Tiderna blev:
Varv 1: 02.12.2
Varv 2: 02.55.9
Varv 3: 03.02.4
Totalt: 08.10.5

Pass 4 – ”Pust”

Hur jobbigt som helst!!

Ro 1000m – ta tid!
Nu var maskinen rätt inställd, så jag kunde se hur långt jag rodde. Däremot lossnade fotbanden hela tiden så jag var tvungen att spänna om dom flera gånger. Sjuk irriterande, så jag måste lösa det på nåt sätt till nästa gång.
Tiden blev i alla fall 5.04

10 getups med medicinboll
Tog en 5 kilos hantel istället för medicinboll eftersom jag inte har tillgång till någon (kanske borde köpa en..?) och det här var så JÄVLA jobbigt! Det här måste jag träna på..

10 burpees
Det kändes nästan skönt att få göra burpees efter att ha gjort de där hemska getupsen. Men det är såklart alltid jobbigt ändå.

16 renagade rows
Två hantlar á 3 kg. Jag var tvungen att stå på knä för att fixa det.. Men nu när jag gjort det en gång hoppas jag att jag fixar att stå minst ett av varven på tå.

Tiderna blev:
Varv 1 02,50,5
Varv 2 02,42,3
Varv 3 03,07,7
Varv 4 02,47,9
Totalt: 11,28,4

Det var extra jobbigt psykiskt att det var fyra varv när de övriga av mina pass den här veckan har varit tre varv. Det tredje varvet var jag så trött och förbannad på att jag inte orkade. Hade jag inte haft den här motivationen med nyårsköftet hade jag lagt av efter två varv.

Det sköna var efteråt – de som tränade samtidigt som mig kom innan mig och när jag hade stretchat och var på väg hem hade de andra inte slutat träna än. Skön känsla!!

Extremt skön vecka, jag är så nöjd med mig själv och ser verkligen fram emot nästa!

Kalles kommentar:

Bra kört Jennie! Och extremt imponerande att ditt ”Fri lek”-pass blev ett av Alabana och Christinas pass. Passen med tunga lyft är lite krångliga i början. Men när man fått till tekniken är dom BÄST. Kriga på!

In och heja på Jennie i kommentarerna nu!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar