Annons
Annons
 

Nyårsköfte: Jennie ”maskinen från Hampetorp” Sparén

Varför i hela fridens namn sökte du till Nyårsköftet?
Det var chansen jag velat få väldigt länge. Att få peppning och hjälp av någon att börja träna hårt var precis vad jag behövde istället för att tro att det räckte med lite fjuttande här och där för att bli stark och snabb. Trodde aldrig jag skulle komma med, kanske framför allt eftersom jag inte bor i Stockholm, men tur hade jag!

Annons

Vad har varit jobbigast?
Att bli sjuk och inte kunna träna. Så psykiskt jobbigt och jag har känt mig värdelös de tillfällena. Och just det, att springa 1 mil på 90-väg mitt i vintern var också rätt jobbigt…

Roligast?
Att träffa er andra, både första gången och i lördags. Och att märka skillnad både i att jag orkar träna hårdare och att kroppen omfördelas och blir fastare.

Vad har du lärt dig under de senaste tre månaderna?
Att man inte behöver träna länge, men måste träna hårt för att uppnå resultat. Kanske framför allt lärt mig vad hård träning innebär och att jag aldrig gjort det förut under någon längre tid. Jag har alltid varit aktiv och har skaplig grundkondition, men jag har aldrig lyckats uppnå de mål jag vill. Har haft väldigt svårt att öka träningsdosen.

Vilket var/är ditt favoritpass?
Eftersom jag har hatat mitt dåliga gym så har jag gillat passen där jag inte behövt åka dit… Egentligen gillar jag gymträningen också, men det har liksom blivit lite dåliga vibbar på många av de passen pga dålig utrustning och ont om plats. Jag gillar dock när det är variation så alla crossfit-pass där man kör många olika övningar är roligt.

Kommer du fortsätta träna hårt?
Självklart. Jag har blivit beroende och det är jag väldigt glad för. Vill inte släppa det här nu!

Säg två träningsmål du har.
Mitt kortsiktiga mål blir att springa Vårruset (5km) om 1½ månad under 25min.
Det andra blir att lyckas göra 100 burpees på max 10 min. Burpeesarna blir svårt, jag snittar på 14-15min nu, men det får bli ett långsiktigt mål!

Vad ångrar du?
Att jag inte ätit lite nyttigare under dessa 3 månader. Förstå vilken kropp man skulle ha då! 😀 Men å andra sidan vill jag inte vara extremt nyttig i resten av mitt liv. Det får gå lite i perioder, bara träningen håller i sig.

Vilken övning hatar du mest?
Fortfarande är det pass som innehåller ensidig konditionsträning dvs löpning, rodd eller cykling x antal km. Har väldigt svårt att upprätthålla motivationen när det blir samma sak under längre tid. Jag avundas verkligen de som tycker det är skönt att gå ut och springa långt, jag önskar jag kommer dit en dag jag också.

Vad vill du säga till en person som drar sig för att börja träna?
Bara kom igång. Oavsett som du tränar hemma, vill ha en PT på gymmet eller vill spela badminton med en kompis. GÖR DET! Oavsett hur skön soffan känns eller hur mycket annat som borde göras, prioritera din träning. Efter max en månad med intensiv träning var jag beroende, så det behövs inte ås lång tid för att komma igång. Vågar du inte gå till gymmet så träna hemma. På den här bloggen finns ju mängder med pass att göra hemma. LYCKA TILL!

Mer?
Nu när köftet är slut så beslöt sig Marcus (min sambo) för att ordna en ny liknande utmaning för att jag skulle fortsätta träna och han skulle öka sin träningsdos. Tillsammans med några vänner ska vi nu göra ett test i början av maj och sedan ett nytt i augusti. Den som förbättrat sig mest vinner. Så nu är ju ett annat mål att få lite revansch och vinna den här utmaningen..

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar