Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Nyårsköfte: Albanas och Christinas vecka 5

 |  Publicerad 2012-02-19 20:50  |  Lästid: 3 minuter

När vi först läste om viloveckan blev vi lite besvikna, men när man började gå sönder lite och kände sig halvsjuk så verkade det ändå vettigt. Och det blev ju inte BARA vila.
Vi körde NMT, tränade teknik i lyften och maxade, och idag (söndag) så körde Albana ”ont i magen”-passet från vecka 1 och Christina simmade 1000 m. Trodde hon. Bassängen visade sig vara 25 m lång och inte 100, som hennes bedrövliga ögonmått uppskattade. 250 m blev det iaf.

Några rader om NMT, för den som är intresserad:

Vi var båda livrädda inför det här passet, dels för att vi skulle utsättas för konstant pain i 75 min, dels för att det var så sjukt tidigt på morgonen, och även pga snön som hade fallit hela natten.
När man väl var uppe så var det inte så farligt, och att det hade snöat visade sig vara till våran fördel. Men de där 75 minutrarna skulle bli lika jävliga som vi hade trott.

Sprint, benböj, utfall, utfallshopp, upphopp, armhävningar, plankan, mountain climbers, burpees, skottkärran, bära sin kamrat på ryggen i uppförsbacke, kravla sig fram i uppförsbacke bara med hjälp av armarna, sen med hjälp av armbågar & knän, ligga på rygg och ha benen 1dm ovanför marken, ligga på rygg och cykla med fötterna osv.
Vi fick även hoppa ner i diket för att inte bli överkörda av snöplogen som körde som en tok!

NMT var iaf VÄLDIGT VÄLDIGT jobbigt, men minst lika roligt tyckte vi båda! Roligt att träna i grupp och ha någon som James som står o skriker på en. Direkt efteråt tänkte vi typ ”ALDRIG MER!” men såhär i efterhand så är vi övertygade om att vi kommer göra om det.

Bloggläsaren ”Franna” ville läsa mer i rapporterna om bl.a träningsvärk, hunger och valkar i händerna vill vi minnas? Vi lovar att skriva mer om det från och med nästa vecka. Den här veckan gav NMT ganska bra träningsvärk (mest i axlarna, vi missstänker skottkärran) och att maxa gav rejäl (!) träningsvärk, speciellt i ryggen. Men då kändes det också som att man skulle gå av när man lyfte så tungt man bara kunde i marklyft t.ex.

Vi är så tacksamma över att få vara med i Köftegänget och känner oss redo för en ny tuff vecka. BRING US VECKA 6!

Kalles kommentar: Asså LOL. Att titta på 25 meter och tro att det är 100 är så…så….jag vet inte. I ALLA FALL! Bra kört. Jag hade ju nöjet att få träna militärträningen med er och jag var mycket imponerad av er. Ni bara körde. Inget gnäll, TYP inget fusk. Mycket bra. Ni glömde ju det viktigaste! Resultat från maxningarna:

Christina:

Bänk – 28,5 kg
Press – 25 kg
Marklyft – 63,5 kg
Benböj fram – 39,5 kg
Benböj bak – 45 kg

Albana:

Bänkpress – 35kg
Press – 27.5kg
Marklyft – 64.5kg
Benböj fram – 39.5kg
Benböj bak – 45kg

Dela på Facebook
Tweeta