Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Nyårsköfte: Albanas och Christinas vecka 4

 |  Publicerad 2012-02-12 20:43  |  Lästid: 3 minuter

En tredjedel av vår tid med din hjälp är nu förbi. Tiden går fort när man plågas.

JAGAD

Albana:

Jag sprang i lördags och blev väldigt missnöjd med mitt resultat. Jag visste att min kondition inte var bra, men att jag skulle behöva sakta ner o promenera (!) en stund halvvägs för att hämta andan? Min totala sträcka på 30 min landade tyvärr inte på mer än 4.83 km. Min största besvikelse var inte sträckan, det var att jag inte klarade av att springa hela tiden utan att stanna. Jag beslutade mig för att göra ett nytt försök idag (söndag). Det gick inte så bra. Nog sagt.

Christina:

Jag har legat på soffan hela dagen och tyckt synd om mig själv och varit allmänt odräglig mot mina stackars föräldrar. Utöver detta så har jag inte kunnat behålla varken mat eller dryck på hela dagen.
För ungefär en timme sen slutade jag gnälla, tog mig i kragen och trotsade mitt illamående. Jag SKULLE springa även om jag så dog på kuppen. Jag vill ju inte vara den som inte genomför mina åtaganden. Plus att jag är rädd för dig.

Så på extremt tom mage sprang jag i 30 minuter. Okej, jag kanske inte sprang hela tiden och mitt resultat är extremt dåligt, så jag förväntar mig ett straff utan dess like. Men jag gjorde det. Och jag känner mig så stolt.

DRIV UT LATMASKEN

1 min rodd
1 min sving
1 min burpees
1 min vila
x3

Här tog vi båda 16 kg i sving. Vilket vi aldrig någonsin gjort förut, vi brukar köra med 12an.

Albana:

varv 1: 56 reps
varv 2: 47 reps
varv 3: 51 reps
totalt: 154 reps

Christina:

varv 1: 52 reps
varv 2: 48 reps
varv 3: 43 reps
totalt: 143 reps

Det här passet var bådas favorit på hela veckan. Det är så intensivt och jobbigt men ändå kul. Vi gillar såna här pass, när man vet att man bara har 1 min på varje station.
Vi ger det här 8< 8< 8< 8<

LASSA PÅ

Albana:

5×5 benböj- 2 första seten 35kg, de 3 andra 30kg
5×5 press- 20kg
5×5 marklyft- 40kg
5×5 bänkpress- 30kg först. Sen 26 kg. Resterande 3 seten tog jag 25kg.

Jag ökade inte så mycket som jag hade hoppats på, ökade inte ens allt, men är ändå inte helt missnöjd. Det var TUNGT!! Tror att jag är lite rädd för att lassa på för mkt också, speciellt i benböjen. Jag är rädd att jag bara ska falla ihop och inte komma upp igen. Jag har läst och tagit till mig några tips från benböjsexperten Bandola. Hoppas jag får nytta av dom nästa vecka!

Christina:

5×5 benböj- 2 set 35kg, 3 set 30kg.
5×5 press- 18kg (tog 20 förut)
5×5 marklyft- 40kg (samma som förut)
5×5 bänkpress- 1 set 23.5kg, 2 set 22.5kg, 2 set 22kg (sämre än förut)

Christina var väldigt missnöjd med det här passet eftersom hon inte kunde ta lika mycket som hon gjort förut. Vad kan det bero på? Att vi körde fler reps den här gången? Dagsform? Kan man bli svagare av att träna?

Trots detta får det här passet 8< 8< 8<

FRI LEK

Vi skulle egentligen brottas, men det strulade och vi får göra det nästa vecka istället. Så vi spelade squash igen. Det var ännu roligare än sist, eftersom det blev lite mer spel.
Om ni undrar hur det gick så vann Albana över Christina (igen). Exakta siffror behöver vi inte gå in på.

Tack och hej.

Kalles kommentar: Ytterligare en imponerande vecka! Fan vad duktiga ni är. Ni tränar som om ni aldrig gjort annat. Och att du gav dig ut och sprang idag, Christina, bakfull och jävlig – respekt! Kom ihåg det nästa gång det tar emot att träna. Du klarar vad fan som helst. Heja er!

Dela på Facebook
Tweeta