Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Nyårsköfte: Albana

 |  Publicerad 2012-04-23 11:28  |  Lästid: 3 minuter

Albana! Varför i hela fridens namn sökte du till Nyårsköftet?
Jag sökte för att jag var helt ur form, kände mig svag och trött. Pga min avsaknad av karaktär så har jag svårt att komma igång ordentligt själv, det har alltid varit något som satt käppar i hjulet. Verkade vara en rolig utmaning, men samtidigt skönt att ha nån som säger åt dig exakt vad du ska göra.

Vad har varit jobbigast?
Jobbigast var nog första veckorna, när man hade extreeem träningsvärk KONSTANT. Man kände sig klen och dum innan man lärde sig vissa övningar, och att gå från 0 pass/veckan till 4 och ibland fler, ÄR tufft.

Roligast?
Roligast var när man började märka resultat. Oavsett vilken typ av resultat man är ute efter, så är det så jävla grymt när det kommer. Framgång är (tycker jag) bästa motivationen!

Vad har du lärt dig under de senaste tre månaderna?
Bortsett från massa nya övningar så har jag även lärt mig att det är värt allt slit och svett. Man dör inte fast det känns som att man kommer göra det, så det är bara att kämpa på tills passet är slut. Alltid värt det efteråt!

Vilket var/är ditt favoritpass?
Det absolut roligaste var nog Nordic Military Training. Mest eftersom jag inte trodde att jag skulle klara av 75 min pain, kl 6 på morgonen i snö. Men jag klarade det och det var faktiskt lite roligt också. I efterhand iallafall. Annars har jag fastnat väldigt mycket för skivstången, lyfta, böja, pressa & vända.
Om jag ska välja ett specifikt Kalle-pass så blir det nog Pattstraffet.

Kommer du fortsätta träna hårt?
JA! Känns ju lite onödigt att ha slitit så hårt och verkligen kommit igång för att bara släppa allt efter 3 månader. Det här har varit en perfekt början.
Jag kommer fortsätta träna ca 4 pass/veckan.

Säg två träningsmål du har.
1. Få upp mitt bedrövliga flås. Köftet har gjort mig märkbart starkare men konditionen behöver jag jobba mkt på.
2. Jag har tänkt sätta upp mål för hur mkt jag vill kunna ta i marklyft, bänkpress, benböj, & frivändning till midsommar. Vet inte riktigt vad som är rimligt, ska höra med någon kunnig i området. Sen eventuellt börja rycka & stöta också!

Vad ångrar du?
Att jag inte gjorde typ 44 reps mer i FGB, höhö.

Vilken övning hatar du mest?
Hata är ett starkt men väldigt användbart ord. Jag hatar turkish getups. Jättemycket. Det är oerhört tungt och man tror alltid att man ska tappa kettlebellen i ansiktet. Och burpees. Speciellt när man ska göra 200 st i ett varmt hotellrum. Då hatar man det extra mycket.

Vad vill du säga till en person som drar sig för att börja träna?
Sluta dra dig, bara gört. Kan jag så kan du. Framstegen kommer ganska fort i början!

Mer?
Jag är så himla glad över att ha fått ta del av köftet. Det har varit en perfekt början på en ny livsstil. TACK Kalle och alla läsare här också. Man tar verkligen åt sig av peppande ord från främlingar. Ni är med stil.

Dela på Facebook
Tweeta