Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Nyårsköfte 2012: Update

 |  Publicerad 2012-01-11 11:58  |  Lästid: 2 minuter

Nu vet ni vilka som avlägger Stark som en björn, snabb som en örns nyårsköfte. Jennie, Jens, Albana & Christina, Schyffert och Olle. På fredag träffas vi på Crossfit Nordic för genomgång av olika övningar man behöver kunna och ett test. Det kommer antagligen bli för mycket att ta in på en gång, men nu blev det så. Vi kommer gå igenom marklyft, benböj, frivändning, lite olika kettlebellgrejer osv. Kanske får vi en fingervisning om vilken vikt killarna och tjejerna ska köra på när själva träningen drar igång på måndag.

Testet består av ett jobbigt pass och kommer mynna ut i en poäng. Vi gör om testet efter tre månader. Den som förbättrat sig mest vinner ett fint pris. Jag har inte lyckats tänka ut hur vi ska undvika maskning i det första testet. Förslag?

Jag har även satt ihop den första veckans träningspass. Alla deltagare får ett individuellt program som dom ska följa till punkt och pricka. På söndag nästa vecka (22/1) ska dom avlägga rapport och berätta hur det har gått. Vad som var bra, dåligt, svårt och lätt. Det blir spännande.

För att ni ska kunna haka på tänkte jag lägga ut träningsprogrammen här på bloggen. Det kommer bli ganska torftigt och mycket övningar och siffror och så. Om man inte är intresserad behöver man inte läsa. Ett tips kan ju vara att använda datorns scrollfunktionalitet för att ta sig förbi inlägget/-n.

Träningsprogrammen är väldigt tuffa. Vi hoppar över mjukstarten och går rakt på stenhård träning. Dels tror jag att det är bäst så (träning ska vara jobbigt), dels tror jag att vi måste göra så om dom/ni ska komma i form på bara tre månader. Men låt er inte avskräckas av tuffa pass och krångliga övningar. Man kanske inte klarar exakt allt helt fläckfritt, men det är viktigt att man försöker och gör sitt bästa. Så småningom kommer man kunna göra skitsnygga frivändningar och jättemånga svingar och så.

Ni som hakar på rapporterar naturligtvis också i kommentarerna här på bloggen.

JAG ÄR SVINTAGGAD.

Frågor?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:57