Annons
Annons
 

NYÅRSKÖFTE 2012 – THE END

Såååå, igår var det alltså dags för avslutningsfightgonebad. Det var en märkbart nervös skara Nyårsköftedeltagare som släntrade in på Crossfit Nordic strax efter 16.00 igår eftermiddag. Jag var också nervös. Det var mycket som stod på spel. Inget fick gå snett.

Annons

Till skillnad från förra gången skulle alla deltagare gör övningarna samtidigt. Vi gjorde därför i ordning stationer för varje övning med fem uppsättningar redskap i varje.

Snabb recap: Fight gone bad är ett pass där man gör fem övningar, tre varv. En minut på varje övning. En minut vila mellan varven. Man stoppar aldrig klockan så när man gjort en övning i en minut börjar nästa övnings minut direkt. Det gäller att vara snabb i bytena. Bland annat.

Man får en poäng för varje repetition man gör. I rodden räknar man antalet kalorier (mäts automagiskt av maskinen).

Wallball

Tjejer: 4 kg
Killar: 6 kg

Sumo deadlift highpull med kettlebell

Tjejer: 10
Olle: 16
Schyffert: 24

Pushpress

Tjejer: 10
Olle: 20
Schyffert: 30

Boxhopp

40 cm

Rodd

Valfritt motstånd

”Men hallå, då fick ju några tyngre än dom andra?!”, säger du med foliehatten längst bak i klassrummet. Ja, men vi körde med samma vikter förra gången och vinnaren var den som ökade flest antal poäng.

En annan nyhet från förra gången var att varje deltagare försågs med en domare. En mer eller mindre vänligt inställd person som dels hjälpte till att räkna reps och dels INTE räknade dom reps som inte var giltiga (inte tillräckligt djup i wallballs, inte raka armar i pushpress, inte uträtad höft i boxhopp osv osv).

Jag var domare åt Christina, som gick ut i ett ursinnigt tempo. När hon gjorde passet i januari skrapade hon ihop 148 poäng. Efter första varvet igår hade hon 110. Och hon lyckades hålla nästan samma tempo hela vägen igenom passet. När klockan pep för sista gången hade hon kämpat till sig 288 poäng.

Efter en stunds nervös väntan, liggandes i svettiga högar på golvet, medan jag och dom andra domarna panikräknade ihop alla poäng och jämförde med passet i januari.

Jag kan stolt berätta att alla förbättrade sig. Trots strängare regler och ojävig domare lyckades alla öka sin poäng. Vissa med mer än andra.

Nyårsköfte 2012-tabellen:

1. Christina 148 -> 288 = 140
2. Albana 177 -> 274 = 97
3. Schyffert 217 -> 293 = 76
4. Jennie 252 -> 323 = 71
5. Olle 186 -> 203 = 17

VINNARE, MED STÖRST ÖKNING OCH DEN SOM TRÄNAT OCH KÄMPAT BÄST DE SENASTE TRE MÅNADERNA ÄR/VAR ALLTSÅ….CHRISTINA!

Men stort jävla WOW till er alla för era fantastiska presentationer.

Sen gick vi och drack massa öl på tranan, för att avsluta med att gå på världshistoriens tidigaste efterfest (20.45) hemma hos Schyffert. Mycket lyckat.

Vi bestämde att vi kör fight gone bad igen om tre månader för att se vem som lyckas upprätthålla sin träning bäst. Men den här gången helt utan hjälp med passkonstruktion från min sida.

Tack för allt. Hej då.

PS. Om ni inte skriver ett heja till Nyårsköftegänget i kommentarsfältet är ni inte välkomna tillbaka. DOM HAR VARIT SÅ JÄVLA DUKTIGA. Kram. Hej.

Foto: Louise Kores

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar