Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Ni som ska komma i form

 |  Publicerad 2012-09-20 10:30  |  Lästid: 2 minuter

Ni var ett gäng som var sugna på att komma i form och det är såklart svinkul. Tyvärr började utmaningen lite knackigt för dom allra flesta. Det skulle börjas ”på måndag när jag kommer hem från blomsterpoesilägret” och ”jag vill inte gå på gym, ge mig andra övningar!”. Med risk för att låta sträng; det känns som att vi behöver repetera hur man ska tänka med träning:

1. Du ska inte börja träna sen. Du ska börja träna nu. Det spelar ingen roll vad du har för ursäkt att skjuta upp ”ditt nya liv” (typ). Sitter du på en gotlandsfärja? Smyg dig undan och gör 100 armhävningar. ”Men jag kan inte göra 100 armhävningar”, säger du. Gör dom på knäna, säger jag. Gör fem i taget, gör en i taget. Sluta inte förrän du har gjort 100.

2. OM du av nån anledning MÅSTE skjuta upp träningen (har nyss opererat dig) – gör det. MEN! Glöm inte: Ditt nya liv startade idag, du började bara med några vilodagar.

3. Din träning kan inte bygga på att du får färdiga pass från internet. Om du inte vill gå på gym: träna utomhus. Använd din fantasi och tänk ut egna pass. Spring allt vad du kan åt ett håll tills du stupar -> stick hem och duscha. Svårare än så är inte träning. Är det jobbigt är det träning, som min morsa brukar säga*. Med det sagt, här finns några pass som inte kräver utrustning (klicka på ”Föregående övning” osv).

4. SLUTA GNÄLL, BLI SVETTIG.

5. Om det råder några oklarheter kring reglerna hänvisar jag till inlägget nedan. Rapportera träning på söndag.

6. Jag är ledsen att jag låter så sträng. Jag tycker ni är helt fantastiska som vill börja träna. Ni förtjänar alla medaljer och trumpeter i världen för att ni fattat beslutet att komma i form. Men att börja träna är lite som att skaffa barn. Går man och väntar på att ”det ska kännas rätt” kommer man att få vänta hela livet. Ibland måste man våga blunda och hoppa. Och det kommer att vara skitjobbigt ibland. Barnet kommer skrika på nätterna och du kommer att få hemsk träningsvärk av alla frivändningar. Men i slutändan kommer det vara värt det. I slutändan är allt det man får tillbaka värt insatsen tusen gånger om. Kruxet är att man inte fattar det förrän man testat.

*Nej, det har hon aldrig sagt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar