Annons
Annons
 

Mysig morgon med militärträning

03.30 vaknade jag första gången. HAR JAG FÖRSOVIT MIG? Nej, ok. Sova lite till.

04.30 vaknade jag andra gången. HAR JAG FÖRSOVIT MIG? Nej, ok. Sova en halvtimme till.

05.00 vaknade jag för tredje gången och gick upp. Kakan (hunden) flög också upp. ”Vänta nu här…gå upp extra tidigt? UNDERSTÄLL? ÄRDETJAKTÄRDETJAKTÄRDETJAKT?”. Jag hörde hennes ylande i trappuppgången när jag gick ner till bilen.

Annons

Det var samling på Östermalms IP klockan 0600hrs (militärtid, pga militärträning). Jag var där 05.35. Det var tydligen inte så mycket trafik denna arla morgonstund. 05.35 alltså, ganska exakt tio timmar sen tisdagkvällens crossfitpass slutade. Bloggläsar-Andreas var där. Han hade en otroligt stilig fantomenmask i fin-fleece. Efter en stund kom Olle i en taxi. Albana, Christina, Bloggläsar-Per och Bloggläsar-Patrik. Och ett gäng andra, frivilliga, människor.

Vi skulle alltså träna som militärer. Min kompis James, instruktören, är militär från Wales. Han vet hur man tränar som militär. Han vet också hur man skriker som en militär. TWO LINES, CHARLIE TEAM, DELTA TEAM, PRESS UP-POSITION, AFTER ME och hela baletten.

Och after him sprang vi. Genom snön och in i en skog (kanske heter den Lill-jans-). Där, i skogen som kanske heter Lill-jans fanns en väg. Vid första anblick såg den ganska alldaglig ut. Den såg att vara bra om man t.ex. skulle köra något på den. Eller gå. Som vilken väg som helst. Men ganska snart stod det klart att den vägen skulle komma att bli vår värsta fiende dom kommande 75 minutrarna.

Vi delades upp i par, typ efter storlek. PRESS UP-POSITION, 10 PRESS UPS. Och sen kuta två lyckstolpar bort (olyckstolpar, tänkte jag) och tillbaka medan kompisen (Per) väntade i plankan, eller om det var jägarvila. Eller en vidrig sorts utfall där man liksom kom upp med knät. Kommer inte ihåg. Om man ska vara petnoga minns jag inte så mycket överhuvudtaget. Jag minns att vi hoppade tills benen brann och att min mössa blev som en blöt hög med mossa på mitt huvud. Och att jag lyckades skopa upp lite snö i munnen för att släcka törsten när jag ålande i ett dike. De små tingen.

Som ni förstår var det underbart.

*vänder mig till Nyårsköfte-Jennie (och alla andra som är sugna på att träna kl. 06.00 imorgon)*

Jennie! Det här är supersvårt. Inte bara byggde alla övningar på att dom utfördes i par, utan också på att dom gastades ut av en instruktör som såg och kunde anpassa och ändra och fixa och dona.

Men vi får försöka. Du får vara din egen arga walesiska militär.

OK! Alla som är tuffa gör det här passet imorgon klockan 06.00. Ta fram papper och penna. Tänk ut ett ställe som har en backe. I anslutning till den backen behöver du en höftad sträcka om 100 meter.

OBS. INGEN VILA. ALLS.

Spring 1 km
30 sekunder spring på stället, med riktigt höga knän
30 sekunder mountain climbers
10 armhävningar
20 djupa benböj med händerna knäppta på huvudet
50 m utfallsgång
20 upphopp
50 m utfallsgång
20 utfallshopp
Sprinta 100 meter
10 upphopp
Sprinta 100 meter
10 upphopp
Sprinta 100 meter
10 upphopp
30 sekunder plankan
30 sekunder på rygg med fötterna 10 cm ovanför marken
30 sekunder cykla i luften med fötterna
30 sekunder på rygg med fötterna 10 cm ovanför marken
30 sekunder plankan
20 m dra dig fram med armarna, som att dina ben är förlamade
20 m kravla på armbågar och knän. NER MED RUMPAN!
3 X Sprinta 100 meter, gå ankgång tillbaka
30 burpees
Spring 1 km

GLHF! Ta mycket bilder.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar