Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Mikaels och Henriks första vecka

 |  Publicerad 2013-01-20 19:14  |  Lästid: 2 minuter

Mikael:

Vilken vecka det har varit! Allt började med att jag på tisdagen körde igenom ”Breaking Dawn”. Jag gjorde alla sex varv på 9.40, vilket jag är VÄLDIGT nöjd med! Sen blev det en massa marklyft, vilket kändes oerhört mäktigt! Jag hade aldrig tänkt mig att lyfta skrot från marken skulle vara så befriande, men det var det verkligen. Jag fick även en blåsa i handen av allt lyftande, vilket jag blev oerhört stolt över. Min fru var mindre imponerad.

På onsdag blev det ”Roeliro och springelispring”. Allt blev klart på 33 minuter och 40 sekunder. Även här blev jag oerhört nöjd, men det är klart att det finns plats för utveckling. Sen på kvällen blev det till att göra något roligt, vilket resulterade i att jag i en halvtimme sprang upp och ner för en pulkabacke med min dotter. Jätteroligt och jättejobbigt!

På fredag blev det dags för veckans sista pass, ”Ruta Ett”. På de 12 minuter som av avsatta så hann jag med 8½ varv, vilket jag inte riktigt var nöjd med. Jobbigast var klart situpsen, där måste det verkligen till förbättring. Sen blev det till att träna squats, vilket resulterade i följande:

2*10 20kg squats
3*15 20kg squats
3*10 40kg squats (JOBBIGT!)

Efter det kände jag mig så jävla peppad och STARK att jag tänkte att jag skulle köra lite marklyft också. 3*10 50kg marklyft. Jag tyckte att 50kg var skittungt och jättehäftigt! Det är nästan min egen kroppsvikt! Hur sjukt är inte det?

Allt som allt har veckan varit kanonjobbig och jätterolig! En vecka klar, elva kvar! HEJA!

Henrik:

Efter att ha kollapsat totalt på söndag natt så vaknade jag på måndag morgon med en skaplig smärta i kroppen och jag hade nu en tågresa hem till Östersund framför mig. Måndagen fick således bli vila. Under kvällen så blev träningsvärken ännu värre! Jag börjar fundera på vad de egentligen är jag har gett mig in på.

Tisdag valde jag att göra passet Roeliro & Springelispring. Passet gick väldigt segt och jag slutade på 52,24. Om jag ska säga nått kort om passet så gillade jag de på nått vis. Det kan jag tänka mig att göra frivilligt för att testa om det blir någon förbättring.

Onsdag stod Breaking Dawn på schemat. Med viss fasa tog jag mig an uppgiften. Under passet inser jag att jag är väldigt otränad, men att det är just det som jag ska ändra på under dessa veckor.
Jag klarade av uppgiften på 19,10. Körde marklyft också, 3×10 40kg.

Fredag var de så dags för Ruta Ett. Passet var ett jävla helvete. Smärtan i magen var olidlig och jag plågade mig igenom 6 varv under dom 12 minuter vi hade på oss. Var inte alls nöjd med prestationen så efter lite vila så ställde jag mig och tjurdrog 4×10 40kg och kände mig lite bättre till mods.

Söndag var det så dags för de roliga. Eftersom jag inte har hittat det roliga än så fick det bli följande:
30 knäböj
30 upphopp
30 burpees

Är rätt så slut efter den övningen. Men de e bara härligt! 😀
Ser fram emot nästa veckas pass.

Puss och Kram!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-01-20 20:35