Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Mickes och Henriks sjunde vecka

 |  Publicerad 2013-03-03 20:42  |  Lästid: 3 minuter

Mikael:

Den här veckan var spännande på så sätt att vad som helst kunde hända! Vi var alla i händerna på Kalles diaboliska ”Fitnessgenerator”. Vad skulle det bli? Fika och vila hela veckan eller trippla pass med bara burpees? Dags att dra igång lyckohjulet och se vad man får!

Spring 8 km på tid:
Okej, det här var ganska enkelt. Ut i slasket och springa! Jag har en runda som jag brukar springa och jag tänkte att jag skulle springa den två varv, det borde bli runt 8 kilometer. Efter ett varv så låg den på knappt 3 kilometer och jag tänkte att jag behövde lägga till en extraslinga för att komma upp i 8 kilometer. När jag kom hem så var på knappt över 6 kilometer och jag undrade vad fan det var som var fel! Jag hade sprungit i nästan en timme, men bara kommit runt 6 kilometer? SKANDAL!

Sen märkte jag att min Runkeeper var inställd på miles och inte kilometer. Det visade sig att jag sprungit nästan en mil. HURRA!

Åh hej, åh nej:
Ro 1000 meter som uppvärmning

Ta reda på ditt max i marklyft.

5×5 marklyft på 80% av max

Sen:
45 sekunder sicksackhopp på bänk
45 sekunder farmers walk

x3

Det visade sig att mitt max i marklyft är 80 kg. I alla fall i dagsläget. Det kändes skitbra. 80 kg är fan skitmycket! Det är hela min egen vikt, plus min dotters! Så 80% av det blev 65 kg, vilket kändes lagom för det här passet. Allt som allt var det här passet skitroligt. Marklyft börjar bli den absoluta favoriten bland alla övningar. Jättetungt, jättejobbigt, jättehäftigt.

Efter det här passet så åkte jag hem och lyfte upp min fru och bar runt henne lite. Bara sådär. Som man gör när man känner sig jättestark!

Vidriga wodden:

Max antal varv på 18 minuter:

15 boxhopp

12 push press med skivstång (35 kg för dom starka, 20 för dom inte riktigt lika starka)

9 toes to bar (ni kan köra knees to elbows om ni vill)

Det här passet var helt vidrigt. 12 push press i rad? Nej fy fan. Jag körde på 30 kilo, eftersom jag varken kände mig stark eller inte riktigt lika stark. Jag kände mig lagom stark. Men det var helt fruktansvärt. Och sen 9 knees to elbows på det? Nä, det här var bara ren tortyr, rakt igenom.

Mjukstart:

Spring 1 km på 12an

Ro 1 km under 4,5 minuter
20 marklyft

x3

Det här var något av det finaste jag gjort. Så rent, så enkelt. Springa jättesnabbt, ro jättefort, lyfta jättetungt. Jag trodde jag skulle kräkas redan efter ett varv och då var det två härliga varv kvar! Efter det här passet så hade jag blåsor och blåmärken överallt, det kändes helt fantastiskt! Men jag tänker att det nog är dags att köpa några slags handskar att ha när det kommer till marklyft. Om inte annat för att känna sig cool på gymmet i tyngdlyftarhandskar.

Henrik:

Jag har varit sjuk hela veckan. Min bror har inte låtit mig träna något alls, förrän jag är helt frisk. Det har inte alls varit roligt. Men nya FRISKA tag nästa vecka!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar