Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Mickes och Henriks åttonde vecka

 |  Publicerad 2013-03-11 20:19  |  Lästid: 4 minuter

Mikael:

”It ain’t over til you jump”, från Tanya:
Det här var ett pass i min smak! Trots att jag inte hoppat hoppren sen den där gången jag skulle hoppa dubbelhopprep på rasten i femman och allt gick åt helvete, så tycker jag att det här gick strålande! Min fru vek sig dubbel av skratt i soffan när jag inledande knappt kunde hoppa två varv i rad, men det tog sig! Mot slutet kunde jag hoppa 50 hopp i rad utan att få ett enda brott och det var jävla häftigt!

Tiden blev totalt 15 minuter och 34 sekunder. Bra tid.

Knyt näven i fickan:
Här vet jag inte riktigt vad som hände. Jag vet att jag har en tid på 17 minuter och 37 sekunder. Men det känns så jävla snabbt. Kan man vara för snabb?

Jag tog en kettlebell på 20 kilo och lassade på 50 kilo på skivstången och körde utav bara HELVETE! Så kanske är det så att tiden stämmer. Antingen det eller så glömde jag göra något. Men det var en fin stund, där på gymmet. Det gick snabbt, det var jobbigt, svetten sprutade och folk tittade konstigt på mig. En helt vanlig dag på gymmet.

Supersets!:
Det här var veckans höjdpunkt, om man såg till passets innehåll. Massor av tunga lyft på olika sätt. Det har tidigare varit ett vinnande koncept under tidigare veckor och jag tänkte att det här skulle bli en underbar stund. Och det blev det verkligen … efter ett tag.

Till att börja med så funkade inte min roddmaskin, så jag kunde inte värma upp på mitt vanliga vis. Sen när jag skulle till att börja med skivstången så stod det en anabola-Allan där och ryckte. Nu är jag inte helt säker på om han tar anabola eller heter Allan, men jag blev så upprörd över att han hade tagit MIN skivstång! Så jag fick helt enkelt börja med den andra delen.

Som vanligt så trängde jag mig in i ett hörn av gymmet och körde igenom mina set. 6 minuter och 8 sekunder tog det allt som allt. Efter det var mina ben helt förstörda och jag förstod inte hur jag skulle klara av allt det roliga med skivstången.

Men nu var den i alla fall ledig och jag tog min RÄTTMÄTIGA plats vid skivstången. Nu till den tråkiga statistiken.

Bänkpress: 20x40 kg, 10x35 kg.
Knäböj: 10x60 kg, 20x50 kg.

Ja, vad ska man säga om det? Jag kände mig skitstark i alla fall. Aldrig tagit 40 kilo i bänkpress förut och nu bara DUNDRAR JAG PÅ OCH KÖR SOM OM INGENTING HÄNT! Det kändes skitbra.

Teambuilding:
Innan jag skriver någonting annat så måste jag säga att det här passet var KANON! Verkligen. Alla borde göra det. Gör det nu, direkt. Tänk inte ens, bara gör det. För det är verkligen KANON!

50 av varje var lite väl mastigt för mig och jag blev rätt förbannad på att göra så många. Det var oerhört jobbigt, i alla fall för mig. Men sen blev det ut och springa och det bara sköljde bort allt hat jag närde mot Kalle. Jag kände mig renad!

Men i alla fall. Jag hann springa 3.81 km innan tiden tog slut. Jag är helt nöjd, men jag borde ha hunnit i alla fall 4 km. Men jag hoppas jag undviker straffpass.

Vänta här nu, var det någon som sade straffpass? Kalle var ju så vänlig och lät mig göra 200 kullerbyttor den här veckan. Till det säger jag … HELL NO! Jag satte igång i veckan och gjorde 25 och efter det var jag alldeles vimmelkantig och fick huvudvärk och mådde jätteilla. Så jag säger pass på kullerbyttor. Jag tar ”gärna” ett nytt straffpass om jag måste, men inga fler kullerbyttor! Okej? Okej.

Henrik:

Henrik:

Jag sitter här nu och varje centimeter av min kropp från halsen och neråt skriker av smärta. Det är söndag och en vecka av intensiv träning och löjlig smärta har gått.

Förra veckan var jag sjuk och tränade inte så när en ny vecka kom och jag kände mig frisk nog på söndagen så bestämde jag att måndag var en bra dag att köra igång på. Men kroppen hade bestämt annat när jag vaknade. Knäet ville inte alls vara med och jag haltade runt och kunde knappt stödja på det. Och när jag skulle gå ner för trappen hemma så visade det sig att jag fick börja använda hissen. Löjligt värre när det är ett par trappsteg, men så var det. De gjorde SKITONT, så det
var bara att vila och smörja med lite antiinflammatoriskt.

Teambuilding:
Torsdag så var jag fri från smärtan i knäet så tränande drog igång med ”Teambuilding”. Jag hatar verkligen situps men bet ihop och körde på och jag kunde springa 2.53 km innan tiden var slut.

Knyt näven i fickan:
Fredag vaknade jag med en smärta i benen, träningsvärken var tillbaka. Hej och inte så värst välkommen! Det var dags för ”Knyt näven i fickan”!
20 Tunga Sving med 16 kg
10 60 kilos Marklyft
5 Knees to elbows (jag kan absolut inte göra sådana!)
20 Situps
Här blev det ingen tid för jag glömde helt och hållet att jag skulle ta tid. Så förlåt mig för de, jag körde på i alla fall.

Lördagen var de 40 års kalas hela dagen så ingen träning men massa roligheter ändå.

Supersets!:
Söndag och nu var det dags att släpa sig ur den där bakiskänslan och smiska sig iväg till gymmet!
Ett stycke ”Supersets!” var det ja!
Bänkpress 35 kg
Knäböj med vikt 50 kg
Utfall 40 kg

10 Armhävningar
10 Upphopp
10 Utfallshopp
X 5
Allt detta gjordes på 6,57

Under detta pass var jag säker på att jag skulle gå under, kroppen har skrikit av smärta sen i torsdags och när skulle den ge upp var frågan? Vilade lite och sen var det dags för Tanyas hopp hopp hopp burpee...

”It ain’t over til you jump”, från Tanya:
Körde igång och jag har ju aldrig varit duktig på att hoppa hopprep, koordinationen är inte så värst bra. Men efter ett litet utbrott så fick jag till de någorlunda och med ren jävla vilja tog jag mig fram till 12 burpee och där nånstans så sa kroppen ifrån. Jag sprang till handfatet och kräktes lite, sen till toaletten. Förlåt till alla som var i omklädningsrummet! Det var nog inget vacker över det.
Där gav jag upp, gick och duschade av mig skammen.

På det igen nästa vecka!

MICKE! Du vägrar alltså göra kullerbyttorna? OK. Då får du den här istället:

Under en dag i veckan ska du göra 500 knäböj utan vikt. Lycka till, ha kul.

/Kalle

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:47