Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Mickes och Henriks andra vecka

 |  Publicerad 2013-01-29 09:53  |  Lästid: 4 minuter

Micke:

MVH från signaturen ”Erik”:
Jag började veckan, 06:15 på måndag, med det här passet på gymmet. Det här var verkligen ett pass som jag gillade! Pulsen var på topp hela tiden, men jag kände aldrig att jag inte orkade eller ville ge upp. Jag kände att jag hela tiden låg på topp och gjorde skitbra ifrån mig. Och efteråt var jag helt jävla slut! Men ett snabbt pass, 18.20 blev tiden. Det är jag oerhört nöjd med!

Gör nåt kul du blir svettig av:
Eftersom jag precis blivit tvåbarnspappa så är logistik något som ibland faller samman. Så då får man ta tillfälle att träna hemma! Jag bläddrade igenom http://fitnessgeneratorn.tumblr.com/ på jakt efter ett pass som passade bra för hemmaträning. Valet föll på ”Nåt att berätta för barnbarnen”, vilket var ett underbart pass! Vem vill inte göra 100 burpees, liksom? Det var bara att slänga sig på golvet, om och om igen! 8 minuter och 21 sekunder, jag blev oerhört förvånad! Under 10 minuter? Wow!

(Efter att ha dubbelkollat filmen så är det ”bara” 93 burpees. Jag kan tydligen inte räkna och träna samtidigt. Men jag är fortfarande nöjd!)

Bli starka som björnar:
Fredag, 06:15 (någon som ser ett mönster), så var jag på gymmet. Det här passet såg jag verkligen inte fram emot. Det verkade jättejobbigt. Jättejättejobbigt. Och det var det verkligen. Tack och lov var det inte så många på gymmet, för jag vet inte om jag var särskilt graciös eller tystlåten. Som man måste vara på gymmet. Såhär såg vikten ut i alla fall:

Marklyft: 50 kg.
Knäböj: 40 kg.
Bänkpress: 30 kg.
Press: 20 kg.

Innan det här passet så hade jag aldrig gjort bänkpress (bänkpressat?). Men det gick bra! Ingen stång på halsen! Värst av allt var press. Kanske för att jag gjorde det sist, men det var verkligen jättetungt. Jag orkade bara med själva stången, som väger 20 kg. Det var mycket jobbigare än att köra med den där träpinnen med James! Men jag lyckades köra igenom alltihop, vilket jag är mycket nöjd med.

Efter det så var dags för den andra delen, utan vikter. Det gick fenomenalt bra! Förutom att jag var helt sjukt trött i ben och knän, efter allt lyftande. Jag körde igenom allt, utan vila(!), på 3 minuter och 48 sekunder.

That James is a nice bloke:
Inför det här passet så var jag så fruktansvärt trött. Söndag, sista dagen i veckan, inte sovit särskilt mycket, enormt träningsvärk efter ”Bli starka som björnar”-passet. Jag gjorde ett varv och kom upp till 11 armhävningar. Jag gjorde ett varv till och kom upp till 11 armhävningar. Sen började mina knän göra ont av alla knäböj, så jag valde att inte göra ett sista varv. Istället gjorde jag några armhävningar med min dotter på ryggen, bara sådär.

Löpningen klarade jag av på 16 minuter och 57 sekunder, inklusive de fem minuterna för vila. Jag hade hoppats på att komma under 10 minuter, om jag dragit av vilan, men det får jag helt enkelt slipa på.

Allt som allt har det varit en riktigt bra vecka! Jag har känt mig snabb, jag har känt mig stark!

Henke:

Hej!
Henke här!

Vecka 2 av Köftet hade våran ”vän” Kalle frågat läsare om olika övningar för oss.
Nu hade en Erik svarat och tyckte att Rodd och Burpees va en jävla bra kombo.
Sen hade Coach James satt ihop ett pass som gjorde honom till en hyvens kille.
INGET av de där är sant! Jag kan lova er det, och det är från roten av mina lårmuskler som skriker i förtvivlan. Men de är lite skönt också. Så har vi ett pass kvar som skulle göra oss till starka som björnar. Detta pass gjorde mig stark som en björn och de var roligt också!

Så till veckans övningar!

Gör nåt kul du blir svettig av:
Mitt roliga pass på måndagen blev i brist på fantasi just nu:
30 Knäböj
30 Upphopp
30 Burpees
Faktiskt är de ganska jobbigt. Men jag ska klura ut andra roliga aktiviteter.

Jag slöade till lite över veckan och detta fick jag sona för när helgen kom!
Note to self: lite struktur i schemat vore bra!

Så fredagen kom och nu var de dags att sätta igång!

That James is a nice bloke:
Fredag blev de således att ta tag i Coach James trevliga pass. 🙂
Det var ett ganska vidrigt pass men när jag nu sitter och skriver här upptäcker jag att i dimman av träningen så läser jag inte instruktionerna rätt. Jag har inte gjort mina tre varv, jag gjorde ett varv. Men kan intyga att jag var utmattad, klarade armhävning 8 i settet där de skulle vara 11. Sen springningen tog 22,38, det var väl inte lysande men de känns lättare.

Lördag vaknar jag med ömmande muskler men de vara bara att pallra sig iväg å hugga i!
Stark som en björn stog på schemat!

Bli starka som björnar:
50 kg Marklyft
20 kg Knäböj
40 kg Bänkpress klarade jag av 5 repetitioner då storknade ja och fick lasta av 10 kilo i resten av repetitionerna
20 kg Press

Sen var det dags för övningarna och de gick på 8,37! Hyggligt nöjd med de och jag kan lova att utfallshoppen var jävliga!

MVH från signaturen ”Erik”:
Söndagen kom och det var nu dags för Eriks lilla övningar. Att kombinera Rodd med Burpees är inte snällt. Jag vill inte säga så mycket mera än att jag gillar inte Erik! Vem du nu är. Passet gjordes på 30,51 och jag ville kräkas.

Dåligt med bilder denna vecka med, men lovar förbättring och ser fram emot veckans övningar!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-01-29 10:02