Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Mårtens sjätte vecka

 |  Publicerad 2013-03-03 19:59  |  Lästid: 2 minuter

Hallå! Ber återigen om ursäkt för den haltande rapporteringen från Nyårsköftarnas framfart i träningsvärlden. Nu är jag tillbaka med dator och så.

/Kalle

Mårten:

En bra vecka. Jag har lärt mig mycket, inte minst om mina begränsningar inom kullerbyttor. Trots att jag byggde avspärrningar med vägarbetes-koner inne på gymmet, och snodde en reflexväst från en lapplisa, kände jag mig som en allmänfarlig verksamhet i stil med ett kärnkraftverk, när jag satte igång. Lika bra att lägga av med en gång, alltså. Men annars så:

Måndag: böj-bonanza.
Frontböj: 50 kg, vanliga böj: 45 kg, stång på raka armar: 20 kg.
Jättetack till Ola Björling som lärde mej och Love hur man skulle göra. Tack vare Ola gick det ganska bra. Det är knäna och olika mentala spärrar som kommer i vägen, men det ska nog fixa sig.

Tisdag: Gabriellas löphelvete.
1 timme och 43 minuter på Årstabron i mörker, blåst och nysnö lät ju sådär. Men det var faktiskt riktigt kul. Jobbiga saker blir roligare om man är fler, och nu sprang jag där med Fredrik och Johanna, påhejade av maraton-tränar-Gabriella. Bra! Bra grej: merinounderställ fast jag inte alls vill bli en material-sportis. Hade även preppat med skitgod middag, rödvin, whisky och badkar när jag kom hem. Belöning – bra drivkraft.

Torsdag: Ta JÄTTEMYCKET plats på gymmet.
Jo, det gjorde jag. Men kullerbyttor gick bara inte och inte utfallen heller pga svullen högerfot efter löpningen. Jag fick sätta ihop ett eget pass med burpees, sit-ups, armhävningar och en ring-grej som jag brukar göra med PT-Calvin, vet inte vad den heter. Gav järnet i 14 minuter och började och slutade med 500 meter rodd på under 1,45, var helt slut efteråt. Kändes lite vimsigt, men skit samma.

Söndag: gör något roligt du blir svettig av.
Hade tänkt spela tennis eller träna rodd på gymmet, men det var så soligt ute att det fick bli en powerwalk från Bromma till Ekerö, 11 km, därpå 50 armhävningar och 45 sit-ups på 4 minuter.

Slutligen: Det börjar synas att jag hållit på ett litet tag nu, är ganska mycket smalare (typ 15 kilo) och har fått rätt mycket mer muskler. Det är kul att det syns och många jag träffar kommenterar ju det. Även om jag inte håller på för the looks utan för att leva längre, så är ju spegeln bra för att kunna mäta att det verkligen händer nåt (som om inte 50 armhävningar på under 2 minuter var ett mått). Kul att Schyffert tvingade mej ta före-bilder i bara kallingarna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-03-03 20:12