Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Mårtens fjärde vecka

 |  Publicerad 2013-02-11 17:31  |  Lästid: 3 minuter

Hej Kalle! Hoppas du mår fint! Det gör inte jag.

Med resa, möbelmässa och födelsedag har det här varit en ganska dålig träningsvecka, på nåt sätt. Nu på söndagskvällen är jag helt slut och har ont precis överallt, särskilt i höger vad och i vänster ljumske där jag har nåt slags sendrag. Fast jag har ändå fått gjort alla fem passen, och känner mig enormt mycket starkare än för en vecka sedan. Till och med armhävningarna börjar funka. Och rodden känner jag mig grym på. Stort fokus nu på att lära mig trycka ut knäna vid olika benböj, jag är lat och stel och född med korta hälsenor. Men det går.

Tisdag: Straffpass.
Det var ju inte så farligt. Inte själva straffet. Däremot gymmet på Palace Hotel på Malta: 30 grader varmt inomhus och 23 människor som stod och drog lite försiktigt i varsin bicepscurl-maskin, typ. Det gick varken att ro eller springa så jag tog en sån där maskin som ser ut som att man åker längdåkning och körde en halvtimme i hyfsat tempo, på 15/25. Eftersvettades i en och en halv timme.

Onsdag, torsdag: Vila
Inga problem alls med öldrickningen, faktiskt. Var på olika fester på möbelmässan och gjorde denna aktivitet. Svårt att kolla på TV samtidigt, det får jag jobba lite på.

Fredag: Jennie skivstång 2.0.
Skrev till Kalle och frågade vad jag skulle ta för vikter. Det blev 30 i knäböj och press, och 50 i bänkpress som jag sen sänkte till 40. Jag tycker inte att vikten i sig är så jobbig, men jag är dålig på tekniken.
Fem varv armhävningar och knäböj: 8.55. Kämpade ganska bra, tyckte jag. Helt död på sista vervet. Blir kul att se vad de andra gjorde. Johanna: 3.20, typ?
Fick ont i knäna av alla knäböj. Måste lära mej det där.

Lördag: ett till från James.
Det här gillade jag verkligen! Med knäont vågade jag inte springa i en riktig trappa utan tog två tjugokilos vikter från skivstången och gjorde ett lite mjukare trappsteg. Sen kom jag upp i totalt 165 repetitioner varav 45 armhävningar (knä, men det börjar bli dags att gå över till tå snart). MYCKET TRÄNINGSVÄRK OCH OND FOT efter det här!

Söndag: Mvh från Christian.
Gjorde det här med PT Calvin. Han tyckte nog att fällknivar var lite knepigt för mig så det blev Swedish Meatballs istället (typ samma rörelse fast inte så tekniskt). Jag var tvungen att ha nedre ryggen i markkontakt i den nedre delan av aktiviteten, det var jobbigt som fan. Och jag hade träningsvärk i magen från James-passet. Jumping chins var kul! Man känner sig svinspänstig. Jag gjorde fem varv av det hela, sen fick jag ont i ljumsken under skivstången. Då fortsatte jag med vandrande armhävningar och jumping chins, men det blev ju inte sex varv även om jag hade hunnit det.

Helt slut efter de här tre sista passen. Frossa (kan ha haft att göra med att jag firade min födelsedag på PA&Co på lördagskvällen.) Värk. 82 stavfel i den här rapporten. Kommer somna före nio. Ska vila två dygn innan jag tränar igen. Hoppas att ljumsken ordnar upp sig.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar