Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Mårtens elfte vecka

 |  Publicerad 2013-04-03 08:51  |  Lästid: 2 minuter

Den här veckan knasade ur därför at jag vrickade foten på tisdagen, och det var så mycket löpning.

På måndagen tränade jag lyft med PT Calvin. Behövde få upp det där marklyftet från 50 kg, kände jag. Kom upp i 3×85 utan att känna någon begränsning. Bra inför framtida träning. ska ha ett fokuserat tyngdlyftningspass i veckan tänkte jag, som du såg förra veckan är det rätt mycket teknik som ska in. En liten känning i ryggen gjorde att vi slutade på 85, men jag ser fram emot 100 i nästa vecka. Sen gjorde vi massa utstuderade knäböj och rörlighet.

På torsdagen var jag så trött på min onda fot att jag inte gick ut och sprang men gjorde ett litet gympass i köket på Gotland.

20 KB swing 20 kg
20 situps
20 armhävningar
20 lat raise med 6 kg i varje hand
och hann med 3,5 varv på 12 minuter. Bra tempo, tyckte jag.

På fredagen var jag ännu inte bra i foten, men gick ut och sprang 5 km och gjorde solhälsningar ändå. Ganska dålig tid på löpningen, 35 minuter, men det var snö och is överallt och mycket backar och kullar. Solhälsning: jobbigare än jag trodde, man har ju massa fördomar mot alla träningsformer och yoga är inte direkt förskonat. Kul, svårt och jobbigt. Tror inte alls jag andades rätt. Ska nog ta ett par yogalektioner, det vore kul.

Efter löpning med risig fot hade jag så ont, och har fortfarande, att jag inte kunde träna något mer. Vilken misär! Idag: kiropraktor.

Påskätandet blev ganska rimligt. Min fru var sjuk så det blev det inga orgier. Inte lika kul att laga trerätters varje dag, bara för att äta själv.

Men i söndags blev det ost- och korvmiddag över sju partier Den Försvunna Diamanten. Dvs jag åt grottlagrad Gruyere, fransk bondost, en treårig cheddar, en chianti-salami, en vildsvinssalami från norra Spanien och en tryffelsalami på olika sorters kex och ett Levain-bröd. Till det drack jag en Ribera del Duero som jag fick av grannarna i somras. Okee, sex år, åt kex och koncentrerade sig i övrigt på att hitta diamanten.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-04-08 16:30