Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Lyfta tungt

 |  Publicerad 2011-10-05 19:03  |  Lästid: < 1 minuter

Folk som inte tränar så mycket pratar ofta om skaderisken vid tunga lyft. Maxlyft i marklyft (det ska min diktsamling heta) bryter ryggen av dig, säger dom. Man ska träna förståndigt och med måttaashfgqhjgefghjregjhaghj.

Jag tycker man ska träna så hårt man bara kan. Man ska lyfta så tungt att blodkärlen spricker i ansiktet och det känns som att händerna ska ramla av. Träning ska nämligen vara jättejättejobbigt. Det är när du inte riktigt vill som det tar som allra bäst.

Men (obs viktigt “men”): gör bara tungt i övningar du behärskar. Kolla på youtube hur man gör. Lär dig att marklyfta på en lätt vikt. Svanka, upp med bröstet, stången nära smalbenen osv tills du känner att du har formen. Då lassar du på utav bara helvete. Annars vinner den där idioten som ba “Himla smart med tyngdlyftning hörredu. Smart om man vill bli skadad vill säga”. Och som sen skrattar gnäggigt och cyklar hem och kollar på James Bond på bluray med en tam majsorm i ett för stort akvarium och tyst sambo som sällskap.

Lycka till!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:56