Annons
Annons
 

Lite om att bli kroppsrostad (varning för många muskelnamn!)

Det här är Victor och Kalle. Dom jobbar på ett ställe som heter Omni4. Dit går man om man har fel på kroppen. Jag har följande fel på kroppen:

1. Min högerarm blir obrukbar vid brottning.
2. Min fot gick sönder i en bilolycka när jag var liten.
3. Jag gjorde illa handleden när jag tränade crossfit med Jenny Jacobsen.

Annons

Med den lilla listan hafsigt nedrafsad på en liten lapp gick jag til Omni4 idag för att bli funktionsanalyserad (haha, jag sa ”anal”).

Jag är, som ni som träffat mig kanske märkt, inte speciellt intresserad av min personliga hygien. Men för folk som är det är det såklart superhärligt att gå på spa. Man går till ett ställe där det är folk som jobbar med att vara intresserade av ens hygien. Som lägger 100% fokus på att…tja, göra en ren. Så var det idag. Fast istället för hygien var det mina muskler vi höll på med. DET VAR SÅ JÄVLA MYSIGT.

Om man är en sån som tänker mycket på att vara stark och snabb finns fan inget härligare än två killar som lägger pannan i djupa vecka och ba: ”Hmm…jag tycker det ser ut som att han kopplar ur deltoid posterior där”.

Victor och Kalle klämde och kände. ”Victor, gör du ett rotatorblabla-test så jag får se hur trapezius reagerar”. Som två jävla kroppsdetektiver!

Men det var lika knäckande som det var härligt. En fuinktionsanalys är nämligen otroligt problemorienterad. Och det fattar man ju. Jag var ju där för att rätta till fel, inte för att bli plussad på. Men när dom började klaga på att mina erector spinae (aka ryggfiléerna) var överutvecklade började jag nästan grina. SOM ATT DET VAR NÅT DÅLIGT?!? Ja, det är tydligen dåligt. Obalans och blabla.

Det var mycket information på kort tid och allt fastnade naturligtvis inte. Men såhär minns jag det:

1. Min fot fuckar upp hela min kropp. Jag belastar typ bara vänsterbenet (”kolla vilken skillnad i massa på quadriceps femoris”!) = hela kroppen sne.

2. Jag är jättestark på framsidan av axeln. Jättesvag på baksidan.

3. Överlag kan man säga: alla stora, tuffa, explosiva muskler mår bra. Dom små, töntiga, stabiliserande mår dåligt (SÄG INTE VAD VA DET JAG SA).

4. Ett ledband är av i tummen på vänsterhanden.

Jag ska tillbaka på nåtslags behandling om två veckor. Ber att få återkomma. Och just det, jag ska genast gå till sjukhuset med tummen.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar