Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Lidingöloppet

 |  Publicerad 2012-09-24 09:30  |  Lästid: 2 minuter

På lördag ska jag, Karl Efraim Zackari Wahlström 810224 (stjäl inte min identitet, please), springa Lidingöloppet. Det kommer antagligen gå käpprätt åt helvete, men ibland ska det ju göra det också. Om jag förstått rätt är Lidingöloppet 30 km i kuperad terräng. Jag har som mest sprungit 12 kilometer i vanlig terräng. Spännande! Det kommer nog gå ungefär såhär:

För att vi ska vara helt säkra på att jag inte ställer in har jag, tillsammans med Discovery Channel, startat ett insamling till SOS Barnbyar. Tanken är att du ska sätta in en liten slant för att hjälpa fattiga barn i Mocambique och i utbyte få nöjet att se mig plågas runt hela jävla Lidingö på lördag. Win-win, om ni frågar mig.

Jag fattar om det känns konstigt att skänka pengar på internet. Du har väl fullt upp med ditt, liksom. Hyra som ska betalas, mat som ska köpas. Och klart du ska ha en iphone5 innan alla andra. Men imorgon får dom allra flesta av oss lön. Vad sägs om att vi tar en liten slant från den och ger till några som verkligen behöver? Att vi skiter i att konsumera lite, lite för att göra nåt bra? Jag vet inte hur det är med er, men mitt hjärta krossas när jag tänker på att det finns barn som inte har mat och kramar och snälla vuxna som bryr sig. Barn som irrar runt i den här stora, onda, världen utan karta och utan nån som tar emot om dom ramlar. Barn som måste klara sig helt själva och som blir utnyttjade av ett system som borde göra allt som står i dess makt för att linda in dom i en filt och säga att allt kommer bli bra.

Ska vi säga 100 spänn var? Det tror jag att vi alla har råd att avvara. Om inte annat för att se mig falla med ansiktet före in i abborrbacken.

Här kan du bli en jävla hjälte: http://insamling.sos-barnbyar.se/insamling/kalle-springer

DEN SOM SKÄNKER MEST FÅR EN TÅRTA MED ETT FOTO AV MIG PRECIS EFTER MÅLGÅNG*

(skickad av genierna på skickatartan.se, vilka skulle annars skicka tårtan.se?).

*om jag går i mål. annars efter…..bryt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-09-24 11:29