Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Johannas tionde vecka

 |  Publicerad 2013-03-25 20:07  |  Lästid: 2 minuter

Vecka 10 kunde ha blivit så bra… Men det blev den inte #skadad & vek#

Måndag: Började veckan med att köra ”chins & dips” sjukt jobbigt pass! Spring 5 km/ 100 chins/ 100 dips, bara att läsa igenom passet skapade ju en riktig obehagskänsla i kroppen och det var verkligen så vidrigt jobbigt som jag trodde… När jag hade gjort 30 chins så var jag så nära att börja grina! Jag kände mig så sjuuuuukt liten och vek och jag fattade inte hur jag skulle kunna genomföra alla repetitioner men det gick till slut! Missade att skriva ned tiden men jag tror att jag låg någonstans runt 40 minuter.

Här någonstans började det gå åt skogen…
Jag fick känningar i ryggen redan tidigt på kvällen. Jag har en rygg som bråkar med mig med jämna mellanrum, har jag tur räcket det med att sova med linimentplåster så släpper det till nästa morgon, tyvärr var inte det här en sån gång vilket medförde naprapatbesök, förbud mot att lyfta tungt och att lyfta över huvudet. Kalle gav mig alternativa pass att köra när det slutat göra så förbannat ont och det var bara att hålla tummarna för att det skulle gå att köra dem under veckan

Onsdag: ”gör något roligt som du blir svettig av” jag kunde inte göra något roligt för allt som var roligt gjorde ont så jag bytte ut passet till ”gör något sjukt tråkigt som du blir svettig av”
Det blev 2 mil intervaller på motionscykeln, det var det enda jag kunde göra som inte belastade ryggen. Sjukt tråkigt och sjukt svettigt!

Lördag: ryggen började äntligen kännas bättre så jag bestämde mig för att försöka mig på det första av Kalles alternativa pass ”För att du älskar det” det vill säga ”spring 15 km”
Jag gick ut med inställningen att det fick ta den tid det tar och funkar det inte så har jag i alla fall försökt, men vet ni, det gick! Jag tog mig runt 15 km utan att behöva gå! Jag sprang långsamt och det höll hela vägen 🙂

Söndag: dags för alternativpass nummer två ”klassiker” 200 m löpning, 20 knäböj, 20 upphopp, 40 utfall och 20 utfallshopp gånger fem. Det tog mig 23:55 minuter och jag gjorde väldigt försiktiga upphopp (stötar funkar också sådär just nu för ryggen) men det gick! Jag lyckades genomföra fyra pass under veckan och det är jag så jävla nöjd över!

Återbesök hos naprapat-Charlie tisdag morgon, bara att hålla tummarna för att han får bort det som sitter kvar i ryggen så jag kan få börja lyfta saker igen 🙂

Alla håller tummarna va? Braaaaaa! Då hörs vi om en vecka igen 🙂
Tjipp!

Jopparn

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-03-25 20:49