Annons
Annons
 

Johan Hurtig – king of kettlebells

I fredags tränade jag med modebloggaren och cafe.se-redaktören Johan ”frisyren” Hurtig. Johan tränar ibland. Men då mest löpband och stå-och-titta-lite-blygt-på-dom-fria-vikterna. Han ville därför lära sig kettlebells och det blir man ju glad av.

Annons

Så vi gick igenom sving, snatch och clean and jerk (eller push press om man ska vara petnoga, babysteps ni vet). Han var jätteduktig! Han har juckat förr, det såg man.

Sen körde vi ett litet pass. Två varv av:

Utan vila:

10 snatchar med höger
10 snatchar med vänster
10 svingar med höger
10 svingar med vänter
10 clean and jerk med höger
10 clean and jerk med vänster

Johan körde med 12 kilo. Jag lyckades för första gången genomföra passet med 32 kilo. Det blev jag glad av. Min hand blev mindre glad och jag har nu ett stort köttsår i vänster handflata. Inget mer känns-som-att-nån-annan-gör-det på ett tag alltså.

Efter mitt och Johans pass tänkte jag på en grej jag vill säga till er:

Man kan såklart betala massa pengar för att bli medlem på ett crossfitgym eller gå på olika les mills-klasser på world class. Men nyckeln till bra träning är att skaffa sig ett batteri med bra övningar man a) gillar b) känner sig trygg med.

Min träning lossnade när jag började leta rätt på roliga övningar på youtube och testa dom på gymmet. Man känner sig dum i början, för man gör antagligen inte riktigt rätt. Men skit i det. Gör, gå hem och kolla på datorn, skriv på en lapp, gör igen. Till slut har du som ett litet pokemon-stall av övningar du kan pussla ihop till roliga pass i oändlighet. Och då behöver aldrig någonsin mer göra samma pass två gånger eller sitta i pecdeck-maskinen och gnälla för att träningen är tråkig.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar