Annons
Annons
 

Jag kommer förmodligen inte att dö

Efter att jag nämnde att det går lite sådär med förberedelserna inför Stockholm Marathon (har inte sprungit en meter) skrev ”Bandola” oroligt i kommentarerna att han tror att jag riskerar att dö under loppet.

Annons

”Det låter ju inte bra”, tänkte jag och ringde Mats Börjesson som är hjärtläkare och professor på GIH och Karolinska Sjukhuset och lite av en expert på ämnet ”dö när man springer maraton”.

– Det viktigaste rådet jag kan ge någon som ska springa ett maraton är att vara tränad för uppgiften. Man bör ligga på en träningsmängd per vecka som motsvarar MINST längden på loppet.

– Jag har inte sprungit något alls.

– Då tycker jag du ska avstå från att springa Stockholm Marathon.

Jag berättade att det inte är ett alternativ och att jag tänker springa ändå. Efter att först, ytterligare en gång, ha försökt få mig att inte springa, berättade Mats att han inte tror att jag kommer att dö under loppet. Han tror inte heller att jag kommer att få några bestående men.

– Du kommer få ont i muskler och leder ett bra tag efteråt, men det är nog inte farligt.

Stärkt av det nog:et frågade om jag Mats hade några andra tips.

– Sköt vätskan. Drick inte för lite, men heller inte för mycket. Och med moderna löparkläder klarar du dig från skavsår. Och spring inte om du har en infektion i kroppen.

– Hur vet man om man har det?

– Man är hängig och orkeslös. Om du känner att du hellre skulle ligga hemma och kolla på TV än springa är risken stor att du har en infektion.

Risken för att jag hellre ligger hemma och kollar på TV än springer maraton 2/6 och därmed har en infektion i kroppen: 600 000 000%. Men jag kommer självklart att försöka ta mig runt ändå. Lova att inte bli besvikna om det inte går.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar