Annons
Annons
 

Idag var jag och hälsade på i 2005

Sommaren 2005 föddes min son Glenn. Det var festligt. Jag var 24 år och skulle plötsligt bli vuxen. Jag, som  inte hade  haft ansvar för nån annan sen min Quake-klan Guerillas In Da Mist la ner 199…8(?), skulle ta hand om ett litet liv. Ge det mat, bära omkring det och gulla med det.

Annons

2005 var även året när jag började träna. Jag, som inte hade tränat nåt sen min Quake-klan Guerillas In Da Mist la ner 199…8(?), skulle bli stark och snabb. Jag jobbade som regissör på ett produktionsbolag vid Hötorget så när jag skaffade gymkort blev det på sats precis runt hörnet, nere i tunnelbanan.

Jag gick dit och fick en introduktion av en sats-människa. Man fick en liten lapp där sats-människan skrev olika övningar. Om jag inte minns fel var det en ryggdag, en arm-/magedag, en bendag (som man hoppade över) och en bröstdag. 3×8, lätta vikter, långsamma och kontrollerade rörelser. Eftersom alla övningar var i maskiner satt jag när jag tränade den första tiden. Sittande benspark, tricepsextensioner (är det ens nåt?) och spänna fast benen med ett säkerhetsbälte och pressa bröstet mot en vadderad platta (for killer abs).

Det var naturligtvis svintråkigt. Men jag gjorde det. Och jag var ganska bra på det. Det gick sn…vänta. Nu tar vi en paus och kollar på hur gullig Glenn va:

Naaaawwww. I alla fall, det gick snabbt för mig att få resultat. Det gör ju det i början. Man får flytta den där lilla metallpinnen som sitter som spärr mellan viktplattorna.

Jag har inte varit på sats vid hötorget sen då, nångång 2006 kanske. Förrän idag. Jag hade haft möte i närheten och stack ner på lunchen för att köra lite kettlebells. Receptionen hade byggts om, det hade den. Men i övrigt var det EXAKT samma gym som för sex år sen. Samma maskiner, samma, viktplattor, samma rader av träningscyklar. Jag tror till och med att det var samma trasiga duschmunstycke i omklädningsrummet. Det enda som var nytt var en liten hörna med nåtslags maskiner med långa…snören. Kinesologi? Äh, jag vet inte.

Jag inser att jag kanske är bortskämd med crossfit nordic och sats odenplan precis bredvid hemma. Att det kanske är sådär man har det på gym? Att det finns tre kettlebells och att dom ”brukar få ben”. Att alla runtomkring en gör långsamma hantelcurls och halva benböj. Att det är så lågt i tak att man inte kan göra några övningar som innefattar rörelse över huvudet (nu är jag förvisso lång och har gorillaarmar, men ändå?). Att receptionen är nyrenoverad och shoppen välfylld men själva träningsytorna inte har förändrats sen 2005.

Aja. Det var kul att träna lite i alla fall. Har ju inte gjort det så mycket på sistone.

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar