Annons
Annons
 

Hur går det med träningen, Nyårsköfte-deltagare Olle Hemmendorff

Olle hade lite svårt att hålla sig till intervjuformatet, men såhär skriver han:

Du, det går väl, i relation till vad vi höll på med i det där köftet: sådär. Men i relation till mig själv: BRA! Jag tränar, liksom.

Annons

Senast var i morse när jag rev av en kilometer på simhallen. En intressant aspekt av mitt postköftesimmande är att jag numera gör pullups upp på dom där… plintarna, du vet som man dyker ifrån. Liksom tar tag i den och häver mig upp, uppneruppneruppner så va. Man får ju rätt mycket hjälp av att kroppen delvis är i vatten men plintkanten är ändå nästan en meter över ytan, så för en hob som jag är det rätt rimligt. Det intressanta är alltså att innan köftet skulle jag aldrig få för mig att göra det, pga: pinigt.

Innan det spelade jag innebandy, och strax innan det så gymmade jag lite. Jag kör ofta fight gone bad-varianter av diverse jockel jag hittar. Ba duttar ihop fem stationer och kör på tid, eller 20 reps på varje station och kör fem varv. Då blir det 500 totalt, det är alltid kul. Sist gjorde jag pushpress, sumodeadlift, burpees, dra-upp-hantlar-till-sidan-i-plankan och svingar.

Min bästa träning är fortfarande simmet, älskar simmet. Det jag är gladast att du lärt mig är burpees, hatälskar burpees.

Om det brinner i träningshuset väljer jag således simbassängen. OCH GÖMMER MIG I! Så jag inte brinner upp. Blir istället kokt.

Nyårsköftet förändrade min inställning till träning till 100%, vilket inte är skitkonstigt med tanke på att jag knappt hade nån inställning till det innan. Det absolut viktigaste var att jag kom över att känna mig dum över att göra grejer jag inte kunde. Dels för att jag lärde mig dom. Och dels för att jag insåg att det är helt ok. Sen var det skitsmart att inse att man blir snyggare, sover bättre och blir mycket bättre på att ta tag i exakt vad som helst annars, delvis pga nån sorts ökad energi, och delvis pga… Att man gör grejer. Med grejer.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar