Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Helvetes jävla skit aka Fight gone bad

 |  Publicerad 2011-11-29 11:02  |  Lästid: 2 minuter

Minns ni det häringa crossfit jag brukar snacka om? Det är typ som cirkelträning fast från USA. Lite vad hamburgaren är för vår pannbiff. I crossfit finns nåt som heter benchmark workouts – bokmärkspass*. Det är pass som man lägger in i sin träning med jämna mellanrum för att se hur man utvecklas. Om man blir starkare och snabbare eller, gud förbjude, svagare och långsammare.

En av dessa benchmark workouts heter ”Fight gone bad”. Igår följde jag med tre jobbarkompisar till The Academy of Holistic Training och gjorde nämnda pass tillsammans med coach Brett och coach Roman.

Såhär funkar ”Fight gone bad”:

3 varv av:

1 minut Wall Ball
Eftersom det var för lågt i tak fick vi göra en variant där vi touchade bollen mot marken och sen hoppade upp med den på raka armar.

1 minut sumo highpull med 32 kilo

1 minut boxhopp

1 minut push press med 30 kilo

1 minut roddmaskin

Man har en minut på sig på varje övning. Ingen tid till vila. Ingen tid till förflyttning (man får skynda sig). Man får vila en minut efter varje varv. Man räknade reps i alla övningar utom rodden, där man räknade kalorier (maskinen mäter hur många kalorier man bränner).

Resultatet var totalt antal reps. Jag fick 304. Min kompis (som inte har en träningsblogg) fick 305. :–(

Jag har gjort en del jobbiga träningsgrejer i mina dagar. Men ”Fight gone bad” tar fan priset. Jag låg i en flämtande hög i typ tio minuter efter dom tre varven. Ingen av övningarna är speciellt jobbiga för sig, men när dom pusslas ihop på det här sättet borde dom klassas som våldtäksförsök.

Tips till er som ska köra det här passet: ta det lite lugnt i början. Eftersom det var första gången för mig gick jag ut i en rasande tempo. 131 reps efter första varvet. Sen…..eh, kroknade jag en smula.

*skämt

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2011-11-29 15:06