Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Gladiatorerna: Förberedelse

 |  Publicerad 2012-04-24 14:08  |  Lästid: 2 minuter

Nu är det bara dagar kvar till uttagningarna till Gladiatorerna. Jag kastas mellan hopp och förtvivlan. Under förra veckan lovade jag er, mig själv och min mamma att jag skulle löpträna. Var det något jag verkligen inte gjorde under förra veckan så var det att löpträna. Det är sånt som händer, antar jag.

Igårkväll däremot var jag och James och sprang intervaller i Hammarbybacken. 8 gånger upp till toppen blev det. Fyyyyyyyfan vad vidrigt det var. Astmaandning och brinnande lår. Blä. Hoppas på repris snart.

Men! Gladiatorerna va det ju. En snabb googling visar, som sagt, att testerna på uttagningen brukar vara:

Harresttest
Max chins
Max toes to bar i ringar (toes to ring? inte att förväxla med det läskiga ”tåring”)
Repklättring
Springa idioten

Eventuellt har jag missat nåt.

Ni som känner mig vet att övningarna ovan är lite en who’s who av mina sämsta grejer. Därför bestämde jag träningsträff med förra årets vinnare av gladiatorerna, Eric Ericsson, på hans gym Fit4life.

Vi dukade upp en makeshift variant av banan i Harrestestet och gick loss. Eric visade på 12.59. Jag lyckades efter ett par försök pressa ner min tid till 13.15. Jag vet inte vad jag ska säga om den tiden, men jag är något glatt överraskad.

PS. Nej, jag vet inte varför jag håller händerna så damigt när jag springer.

Sen testade jag toes to rings. Det trodde jag att jag skulle vara helt OK på. Jag är ganska stark i magen, trodde jag. Det var jag tyvärr inte. Först kändes det superlätt. Jag trodde jag skulle kunna hålla på hela dagen, typ som att jag åt makaroner eller lyssnade på spotify. Men efter bara 12 stycken tog det stopp. Jag kan inte säga exakt HUR det tog stopp. Jag blev liksom inte riktigt trött någonstans i kroppen. Det var mer som att luften gick ur mig. Jag är otroligt besviken på mig själv för detta dussin. Jag har gjort fler toes to bar förr och det här ska enligt uppgift vara lättare. Eric berättade att han gjorde 45 vid uttagningarna förra året. Hihihihihihihi.

Sen repklättrade jag lite. Det gick helt ok. Jag kan klättra upp för ett rep utan att använda benen/fötterna.

Jag är inte direkt hoppfull inför uttagningarna på söndag. Och eftersom jag pga psyksjuka tror att mitt värde är direkt kopplat till mina prestationer känner jag mig allmänt värdelös just nu.

Men men, jag lovar att göra mitt bästa på söndag.

PS. Sen sa jag att jag ville ta en bild på Eric:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-04-24 15:14