Annons
Annons
 

Fråga om armar från Daniel:

Jag är en 22-årig pojk med vad gemene man kallar för ”get-armar”.
jag har precis införskaffat mig ett gymkort, och skulle bli väldigt glad om man kunde få lite tips på hur man pumpar upp muskulaturen i armarna snabbt? Nu är jag förstås inte den som tror att det finns några ”genvägar” till Gosling-biceps, men jag skulle verkligen uppskatta några tips/övningar som ger snabba resultat.

Annons

Vänliga hälsningar

Daniel (Trött på att gråta över att mjölkpaketet är så tungt att jag nästan svimmar varje gång jag ska hälla upp ett glas)

Kära Daniel,

Vad kul att du bestämt dig för att börja träna. Det kommer du aldrig någonsin att ångra, världsa promise. Bygga gosling-biceps däremot, det kan jag naturligtvis inte låta dig göra.

Grejen är att kroppen är EN grej. En snillrikt maskin av massa muskler och…kött (antar jag) som jobbar som en enhet för att påverka din omgivning. När du till exempel lyfter ett mjölkpaket aktiverar du cirka 600 000* andra muskler än biceps. Därför ska du aldrig träna en muskel åt gången.

Då är vi överens om det, bra.

Du ska istället göra övningar som tränar hela, eller i alla fall stora delar av, kroppen. Du ska göra chins, pressar och skivstångsroddar. Du ska frivända och bolla med kettlebells. För alla dom övningar ger dig starka armar utan vanäran som kommer med bicepscurlar och tricepsextensioner.

Lycka till.

*estimerad siffra

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar