Annons
Annons
 

Fråga från Steffe:

Tja! Jag har en fråga angående alkohol.. Hur dåligt är det egentligen mot träningen, naturligtvis dålig men ack så rolig.. Jag har bestämt mig för att träna men även bestämt mig förr att stå kvar vid alkoholens sida ett tag till.. Men så till frågan, är det onödigt att träna 4 gånger i veckan om man dricker en 7 grogg varje lördag.. Tack på förhand

Annons

Bra och viktig fråga. Jag tror många tänker som du, att bara för att man gillar att bli full (eller äta pizza eller får kli av ”hälsotallrik”) så diskvalificeras man från träningsgänget. Som att träning bara är till för dom som hatar roligt och ”unnar sig pasta” en gång i halvåret. Fuck det. Lyssna nu och lyssna noga: Träning är för alla. Det är ALDRIG onödigt att träna. Oavsett om du dricker ”en 7 grogg” eller smoothie-med-spenat-och-vasslepulver varje dag är det bättre att träna än att inte göra det.

Jag tror att många drar sig från att börja röra på sig av just den här anledningen. Man tänker att hela livet måste vändas upp och ner. Att allt måste bli tråk och vildris i en liten plastbytta. Men då tycker jag man missuppfattat varför man tränar. Man tränar väl för att bli stark, snabb som fan och för att kunna mula in en pizza och tretton starköl en torsdagkväll? För att kunna ”unna sig pasta” varannan vaken timme och för att orka lyfta nåt tungt och bära det en bit. Träning ska vara FÖR dig, inte MOT dig.

Mitt råd till alla*: Ät och drick vad du vill, så mycket du vill och träna så ofta du kan.

*gäller inte folk med diabetes och/eller alkoholism.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar