Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Fråga från Lina om att välja gym

 |  Publicerad 2012-01-15 18:30  |  Lästid: < 1 minut

har ni blodgen pratat nåt om vilka jym som är dom bästa jymmen?

Vilka är dom bästa jeansen? Vem vinner Ensam mamma söker….man(?)? Som du förstår är det otroligt svårt att svara på frågan om vilka gym som är dom bästa. Det beror liksom helt på vad man vill ha. Jag själv har kort på SATS. Det är bra på några sätt. Det är nära hemma, nära jobbet, finns på många ställen, ofta öppet, ganska mycket skivstänger och kettlebells. Men SATS är också dåligt på många sätt. Skitmycket folk och osoft stämning ibland, bara en lyftplatform (där golvet inte går sönder om man tappar/släpper en skivstång med massa kilo på), dyrt,

På crossfitgymmen jag varit på (Solid och Nordic) har dom skitbra utrustning, mysig stämning, instruktörer som kan lära en lyft och som hejar på en när man gör pass och båda ligger skitnära där jag bor. Men dom gymmen är svindyra och finns bara på ett ställe. Och som jag fattat det är det lite si och så med tider för egen träning, asså den träning som går utanför passen som gymmen bestämt.

Med det sagt: den i särklass viktigaste egenskapen ett gym bör ha är att man går dit. Välj därför ett ställe som ligger nära där du bor eller där du jobbar på jobb. Då blir det svinlätt att sticka dit. Se till att ha ett gym som ligger nära och rena gympakläder i värran (gå aldrig utanför dörren utan) så kommer du få till skitmånga träningspass.

OBS: om gymmet inte har olympisk skivstång + vikter kan dom dra åt helvete.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar