Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Fråga från Johan om att träna bort semmelmagen

 |  Publicerad 2013-01-30 22:32  |  Lästid: 2 minuter

Såhär: Yoga, I love it, hur bra som helst, för allt, jag blir stark!! Smidig!! Har kul! Alltså bästa träningsformen. Bara en sak. Jag behöver lite mer förbränning (blir alltså lite tjock, gillar semlor, smör, etc) Springa vet jag ju att det funkar, men springa är typ som att motarbeta yogan och är det egentligen effektiv förbränning?

Måste ju finnas något som är mer effektivt = framtiden?!

VAD SKA JAG GÖRA.

Johan!

Fan vad mäktigt med yogan. För mig är yoga lite som högskolepoäng – jag beundrar folk som har dom och det verkar skitvettigt, men jag tänker samtidigt att det inte riktigt är nåt för mig och jag verkar klara mig helt ok utan det.

Aja.

När det gäller förbränning så har jag, egentligen, ingen aning om vad som är bäst och varför. Jag kan inget om sånt. Men jag vet vad som funkat för mig och folk i min omgivning.

För att bli av med överflödig semmelmateria på kroppen ska man styrketräna. Muskler är nämligen som en masugn där man bränner fett. Hela tiden ba: FRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄS.

Visst, att stå och harva på en crosstrainer bränner blabla kalorier – men det är också allt. Att göra knäböj, armhävningar och tunga kettlebellsvingar bygger muskler vars främsta fritidsintresse är att jaga bort dina bilringar och aldrig någonsin låta dom komma i närheten av dig igen.

”Men jag vill inte bli för musklig, då kan jag inte ha mina dries van noten-slacks”, säger du. Oroa dig inte Johan! Det tar många år av träningspsyksjuka för att bli muskligt stor.

Mitt tips är därför: styrketräna* mycket, höj pulsen så ofta och mycket du pallar och fortsätt göra yoga. Du kommer att bli tight som Daniel Lindströms kalender under modeveckan.

*OBS när jag säger styrketräna menar jag inte isolera muskler i avancerade maskiner, utan lyfta viker och dig själv i övningar som tränar hela kroppen på en och samma gång.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-01-30 22:35