Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Fråga från Filip om hotellgymsträning

 |  Publicerad 2013-03-11 20:49  |  Lästid: 2 minuter

Gillar din inställning till träning a lot. Vill också bli stark och snabb, men inte ”disco-stark”. Jag jobbar med golf och spelar tävlingar och är just nu nere i Rom i drygt två månader till och har tillgång till ett gym på hotellet där jag bor. Är 26 år gammal och har alltid tränat mycket och springer gärna långt ett par gånger i veckan (7km-18km), gör armhävningar och burpees och lite andra övningar med kroppen som vikt och kör mycket stretch och rörlighetsträning där jag har ett bra program. Det som finns av värde i gymet här nere = hantlar i alla vikter, pull-up stång, löpband, 6-7 olika maskiner för rygg och bröst och så, pilatesboll, hopprep och… ja, det är nog det. Inte något att skryta med men det funkar. Har kört ditt hopprep + burpees-pass, galet bra.

Nu till min fråga, skulle hemskt gärna vilja ha tips på ett program att köra med den utrustningen jag har tillgång till. Jag har tänkt att träna 4-5 pass i veckan. Vill få med hela kroppen och gärna lite kondition i passen också. Hur skulle du lägga upp 1-2 pass som jag kan cirkulera med här nere? Vore skitkul om du ville hjälpa till.

Keep up the good work!

Hej Filip! Kul att du gillar att träna. Hotellgym är lite som onenightstands. Men gillar liksom tanken på dom, men när man väl är där och håller på och grejar är det ingen höjdare. MED DET SAGT: nöden har ingen lag.

Med hantlar kan man göra massa roliga övningar. Tex:

Powersnatch
Front squat
Overhead squat
Burpees med hantlar i händerna (åh herregud vad jag älskar dom jävlarna)
Utfall med hantel i en hand över huvudet
Sicksackhopp på bänk med hantlar i händerna
Stående axelpress (en hantel i taget för extra bålträning)
Hantelpress för bröst, liggandes på bänk. Kör en i taget här också. Och tungt som sören. Mycket bra för magen.
Upphopp med hantlar i nävarna
Frivändningar
Kanske svingar också?

Och massa axelgrejer och curls och sånt såklart.

Sätt ihop cirklar av såna övningar varvat med kroppsviktsgrejer och spring på bandet. Du kommer bli rå-mega-fit på nolltid.

LYCKA TILL!

Ps. Allvarligt, glöm inte burpees med hantlar. Myyyyys.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar