Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

”Eh, ursäkta vilken vikt ska man välja när man köper kettlebells?”

 |  Publicerad 2012-08-16 14:25  |  Lästid: < 1 minut

Den frågan har jag, helt på sant, fått fyra gånger det senaste dygnet. Johan, Petter, Erik, Kristofer och alla andra, såhär tycker jag ni ska tänka:

Det är väldigt svårt att klara sig med en vikt. Man är som regel mycket starkare i svingen (speciellt den ryska, till brösthöjd) än i snatchen (hela vägen upp ovanför huvet i en rörelse) och clean and jerken (till axeln och sen upp på rak arm). För att inte tala om turkish getups som är jätteläskigt med tungt i början.

Jag själv använder framförallt 24 kilos och 32 kilos, men jag har ju som deltidsjobb att träna. Till er som precis ska börja köra rekommenderar jag 12 eller 16 och 20 eller 24. 24 låter skittungt och svårt och läskigt, men relativt tunga svingar är bästa övningen i världen och utan den kan ni FAN LIKA GÄRNA SKITA I KETTLEBELLS. Oj, förlåt att jag brusade upp.

Jag tycker att ni ska testa vilken av 12 och 16 som känns bäst att snatcha och göra getups med. Och sen testa vilken av 20 och 24 som känns bäst att svinga. När det gäller den lilla tycker jag ni hellre ska ta lite för lätt än lite för tungt. Tvärtom med den stora.

Fredrik på http://kettlebellstockholm.se har lovat att fixa bra pris om ni hälsar från mig.

Lycka till.

PS. Jag är inte expert. Lyd inte mina råd.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-08-16 14:42