Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Crossfit Games

 |  Publicerad 2012-07-15 07:06  |  Lästid: 3 minuter

Hej hej, anropar från Los Angeles i Amerika. Jag och frugan är här och tittar på VM i träning. Drygt 40 kvinnor, 40 män, och 600 000 olika lag tävlar i det som heter crossfit. Ni vet, högintensitetsträning med skivstänger och akrobatik och pullups och sånt.

Men crossfit verkar vara ganska bra träning för vad tusan som helst. Den inledande grenen i onsdags var nämligen ett triathlon, följt av en militär hinderbana. Och sen, på fredagen, stående längdhopp, kast med medicinboll, lyfta en annan, 70 kilo tung, medicinboll massa gånger och sen göra armhävningar stående på händerna och blablablablabla.

Idag frivände dom massa hundra kilo, drog och käkade lite och kom tillbaka för att köra följande:

10 overhead squat (om jag såg rätt: 80 kilo för killar, 50 för tjejer)

10 boxhopp

10 thrusters (80/50)

10 powercleans (90/60)

10 toes to bar

10 burpee-muscleups

10 toes to bar

10 powercleans

10 thrusters

10 boxhopp

10 overhead squat

Det tog knappt tio minuter. Sen sova lite, och på’t igen imorgon. DET ÄR SÅ JÄVLA SJUKT. DOM ÄR SÅ JÄVLA VÄLTRÄNADE ATT JAG BLIR FAN ARG. Jag skulle eventuellt klara att göra killarnas powercleans och allt tjejernas utom muscleups. Det skulle ta mig typ fyra timmar? Sen skulle jag behöva ligga hemma insmord i tigerbalsam i ett par dagar och grina.

Tävlingen avgörs på Home Depot Center. Det ser lite ut som ett vanligt gym som vänts ut och in. 12 000 pers är, enligt PR-person, här och tittar. Det är som Hultsfred för folk som inte äter kolhydrater.

Tre svenskar är med! Numi Snaer Katrìnarsoni herrklassen. Caroline Fryklund i dam och Karl Dyall (ja, den Karl Dyall!) i masterklassen (45 år och uppåt). Det gick skitbra för Numi på springet/simmet/cyklet så han har klarat sig vidare till söndagens pass. Dom gånger jag sett honom har det gått ungefär som på bilden :–(. Caroline åkte ut idag, men det var på snipphåret. Hon låg 25:a och bara 24 klarade sig vidare. Karl Dyall ligger åtta inför morgondagen.

Stööööön.

Idag fick vi mediamänniskor testa crossfit på en box (crossfitklubb) som hette…Marina? och låg…någonstans. Aja. Det var nybörjarpass men i enlighet med crossfits snillrika utformning blev det stört jobbigt även för oss som tränat lite förut. Vi gjorde så många varv som möjligt på 12 minuter av 7 kettlebellsvingar, 7 squats, 7 burpees och kuta-allt-vad-man-kan-över-parkeringen-utanför. Jag gjorde 8 varv.

En annan som körde hårt idag var den här tanten vi stötte ihop med idag. OBS att hon springer med en gintonic i handen?

Måste dra, morsan ska ha datan. HÖRS SEN!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-07-16 13:47