Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Cafe.se Tränathon 2011: Crossfit med nöjesbloggaren Victor Johansson

 |  Publicerad 2011-11-10 16:13  |  Lästid: 2 minuter

Tränathon 2011 är en bloggserie där jag (träningsbloggaren) tränar med de andra killarna och tjejerna här på cafe.se. Passen är uttänkta av mig (träningsbloggaren) och planen är väl lite att, så att säga, ta dom andra ur sina element och få dom att…öh, testa sina gränser (mvh Mia Törnblom).

Jag har till exempel precis överlevt ett bikramyoga-pass med Fredrik ”Backram” Backman. Men mer om det en annan gång. För först ut i Tränathon 2011 var nöjesbloggen-Victor! Medan min eftersvett droppar ner på tangenterna kan vi väl passa på att ta en titt på hur det gick när jag och Victor körde crossfit i fredags?

Crossfit är en vidrig träningsform. Idlaflickorna kallade den antagligen för cirkelträning och den går i princip ut på att göra ett gäng olika övningar några varv utan vila. Man blir trött i musklerna, hjärtat och själen.

Jag och Victor träffades i fredags klockan 15 på Crossfit Solid på sveavägen. När jag kontaktade Rennie på Solid och gjorde upp om passet sa jag att Victor va nybörjare och att passet inte skulle vara FÖR hårt. Som en idiot. Varför sa jag det? VAAAARFÖÖÖR? Det visade sig nämligen ganska snabbt att Victor inte alls var den smaltjocke (aka pommesfriteskropp) nöjesskribent jag trott. Han löptränar tre gånger i veckan och är således i ganska bra form.

FUCK tänkte jag. Han kommer att ge mig ett spring för mina pengar. I försnacket hade Victor dessutom beskrivit kroppsviktsövningar (pullups, ringar osv) som sin bästa gren. OCH PASSET BESTOD I PRINCIP BARA AV SÅNT. Stressen. Skulle träningsbloggaren få se sig besegrad av nöjesbloggaren? Jag hade dessutom fruktansvärd träningsvärk i pattarna och fick kramp redan under första varvet*.

PS. Så jävla bra kämpat Victor! Imponerande.
PS2. Om det ser ut som att jag mest chillar och hejar på i klippet beror det på att jag lyckades bli klar lite innan Victor.

Passet:

Fyra varv av

2 pullups
4 ringdips
6 benböj med viktplatta över huvet
8 smala armhävningar
8 framåtutfall med viktplatta över huvet
8 bakåtutfall med viktplatta över huvet

Filmen:

*visst hatar man träningsbortföklaringar?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-11-10 17:45