Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Cafe.se Tränathon 2011: Brottning med Anders Forssberg

 |  Publicerad 2011-12-16 14:16  |  Lästid: 2 minuter

”På grund av bristande form så är brottardräkt en no go”

Anders Forssberg, 2011

Det finns något väldigt ursprungligt med brottning. Redan dom gamla grekerna osv. Det är en väldigt okrusidullig sport. Inte alls lika konstruerad som, säg, bandy (när har nån haft nytta av att kunna vifta in en plastmandarin i ett nät med en böjd pinne?). Brottning! Två personer står mittemot varandra. Matchen slutar när den ena hamnar på rygg. Slut på instruktion.

Trodde man. Riktigt så enkelt är det inte. Brottning är en väldigt teknisk sport. Det är vinklar och riktningar. Kraft som ska åt ett håll och ABSOLUT INTE ÅT DET ANDRA.

Jag och cafe.ses brat- och aktiebloggare Anders ”Monkey business” Forssberg träffade brottaren och mma-stjärnan Blazej Sawinski för att testa fristilsbrottning på Undisputed Gym i Hammarby Sjöstad.

Anders är daytrader och legitimerad vinnarskalle. Att köpa aktier hela dagarna innebär inte nödvändigtvis att man är dålig på att brottas. Men det är tydligen inte heller en garant för att man ska våga springa med huvudet före in i nån som väger nio kilo mer än en själv.

Nåväl. Blazejs uppgift var att på en och en halv timme lära mig och Anders såpass mycket teknik att vi kunde gå en match mot varandra. Det visade sig vara lättare sagt en gjort. När vi ställde upp oss för match var vi yra i pallet av olika nedtagningstekniker och avslut.

Hur matchen slutade? Först tog jag lite olika poäng. Sen fick Anders en poäng för att han lyckades komma ur ett grepp. Sen vann jag på fall. Men det satt långt inne. Anders var stark och jag fick ta i så händerna skakade när jag försökte tvåla in mig i duschen efteråt.

Såhär mådde Anders dagen efter:

Dela på Facebook
Tweeta