Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Bodybuildingen

 |  Publicerad 2013-03-05 12:21  |  Lästid: 2 minuter

I flera år har jag tränat lyft och crossfit. Det är härligt vidrigt. Man blir trött och stark, precis som man ska bli av träning. Jag har marklyft och svingat. Knäböjt och burpee…at. I två år. Inte en enda gång under den tiden har jag tränat armar, gjort nån annan axelövning än press med olympisk skivstång eller tränat bröstet på något annat sätt än bänkpress och armhävningar.

Men så på sportlovet, i sälen, kände jag mig trött och klen. Jag hade varit sjuk i en vecka och sen åkt skidor och ölat i en till. Jag gick till det illa utrustade gymmet nere i källaren i det nybyggda äventyrsbadet. Jag gick in i deras cross…nånting rum. Där fanns nånslags ställning att göra pullups i, några kettlebells och en jättekonstig liten skivstång med plastiga casallvikter. Jag tittade på eländet i fem sekunder, sen vände jag på klacken och gick in i den andra gymavdelningen. Den med hantlar och cablecross och axelmaskiner.

Jag körde olika varianter av bicepscurls, till och med en såndär när man sitter med en hantel och armbågen mot knät, jag tror det heter koncentration curls. Jag gjorde hantelövningar för axlarna, ja jag körde till och med en maskin. Sen, när all heder redan var som bortblåst, när proppen gått ur mitt ego så körde jag triceps i en cablecross.

Och vet ni? jag älskade det. Det var så otroligt tillfredställande att träna utan att det var jobbigt. Och på köpet fick jag gigantiska, uppsvällda, discomuskler. Jag såg ut som Hugh Jackman i..den där filmen när han är krallig.

Sen dess har jag förvisso kört ett skivstångspass med knäböj och tunga marklyft och sånt, men så idag när jag skulle gå till gymmet – ja, eller gå och gå, vagga, pga fruktansvärd träningsvärk i hela underkroppen – så bestämde jag mig för att göra om bodybuildandet. Så för första gången på 2010-talet körde jag bröst. Jag gjorde bänkpress (3×8), snebänk (3×8), hantelpressar (3×8, en hand i taget – kontakt med magmusklerna :–), dips och CABLECROSS. Jag ba: högreps för maximal pump. Sen gick jag in på toa och tog en bild på mina sjuka bröstmuskler.

Jag känner mig naturligtvis otroligt smutsig och pinsamt fåfäng. Men…nån ska väl göra det också?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-03-05 12:24