Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Bloggen testar träning: Hypoxi

 |  Publicerad 2011-12-21 10:49  |  Lästid: 3 minuter

Visste ni att det finns ett hemligt tv-shop? Ett tv-shop för de rika och berömda. Ett tv-shop för människor med en nettoförmögenhet om minst fem miljoner kronor, alternativt en deklarerad bruttoinkomst på minst en miljon tvåhundratusen kronor. På detta tv-shop kan man köpa en träningsprodukt som heter Hypoxi. Den kostar över en miljon svenska kronor och sägs punktförbränna fett.

Vänta! Jag vet också att man brukar säga att det inte går att punktförbränna fett. Man måste träna hela kroppen och bygga muskler för att förbränna fett. Men så sa man väl om 3D-TV också för ett par år sen? Och nu sitter vi där hemma med glasögon med sladd och viftar i luften framför hitta nemo.

Hypoxi är en Österrikisk (bra uppfinningsland. det är ju inte schweiz direkt, men nästan!) uppfinning som kortfattat går ut på att utföra lågintensiv träning samtidigt som man med hjälp av vakuumdräkt och sugkoppar ökar blodtillströmningen till områden där man vill förbränna fett. I tjejers fall är detta område, tydligen, höfter, lår och ass. Och för killar är det mage.

Med genusflaggan på halv stång hoppade jag i den blåa våtdräkten på Planet Fitness vid norrtull, blev inkopplad i…sugen och började powerwalka på löpbandet.

Ja, killar som kör hypoxi går på löpband. Tjejmaskinerna, som jag tyvärr inte hade möjlighet att testa pga är kille, såg svinmäktiga ut. Den ena var liksom äggformad med en träningscykel inuti. Den andra var som en blandning mellan en liggcykel och ett solarium.

Men men. Att bli sugen på av en Hypoxidräkt är lite som när ens morbror spelade dragspel på en när man var liten, fast på magen istället för kittelmeckat under armarna. Suget kommer som i vågor. Hihihihihihihihihi, fnissar man varje gång maskinen låter sluuuuuuuurp och dräkten ökar blodgenomströmningen i/på min mage.

Jag gick och jag gick. Hypoxi-Coachen ökade farten och lutningen på bandet. När man är/gör Hypoxi ska man ligga på 180 minus ålder i puls. 150 i mitt fall. Och det visade sig ganska svårt att få upp mig dit *nöjd mun*.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om Hypoxi som träningsform. Det känns ju spännande och kul att träna i en rymdfilm. Och man önskar ju att det funkar så att alla som har ångest över olika fettområden får hjälp med det.

Men så här mycket kan jag säga: efter ETT hypoxipass varken märkte eller såg jag nån skillnad. Men vem vet. Efter ett par månader i den där våtdräkten kanske man är helt deffad?

PS. Fick även testa hudåstramningsmaskinen. Den såg ut som en nedfälld förstaklassflygplansstol och byggde på samma princip som fettförbränningsmaskinen - men utan själva träningen. Här låg man istället helt stilla och blev kittlad mellan bena i tjugo minuter. Rätt soft faktiskt.

Efter 17 minuter smekte maskinen mig till orgasm.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:58