Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Att träna i exil med moose knuckle och lite om att bara göra det

 |  Publicerad 2011-12-30 23:16  |  Lästid: 2 minuter

Jag var hos mina svärföräldrar i Umeå över jul. Det var fint på alla sätt. Man åt. Åt. Åt. Åt. Åt. Åt. Åt. Åt. Åt och Åt. Som man bör osv. I Umeå finns ett riktigt träningsparadis. Det heter Iksu och jag skulle vilja bo där. Om ett vanligt gym är 7-eleven i korsningen Drottninggatan/Tegnérgatan är Iksu Kista Galleria. Dom har gym, bad, klättring, squash, basket, badminton blablabla OCH ETT RUM MED TVÅ JÄVLA VOLVO 740. Det är oklart vad man skulle ha bilarna till. Jag försökte strö-lyfta den ena lite, men den var för tung.

I alla fall. Det var nära att jag inte gick till Iksu. Jag och min son Glenn låg framför TVn och spelade Skyrim (köpte det till oss i julklapp. det visade sig att det är från 18 år. glenn som är sex var tvungen att gå ner och stå på nedervåningen när vi körde mot drakar). Det var väldigt mysigt. Vi hade precis plundrat en alladinask och ute härjade Dagmar. Men så ville Glenn byta till Skylanders. Hans eget spel. Och plötsligt stod den där och stirrade mig i ögonen. Glimrande i all sin prakt – EGENTIDEN. Jag ville verkligen inte träna. Jag ville inte ha det jobbigt. Jag var mer sugen på att välta in i sovrummet och hämta Endurance, en bok om några andra som har det jobbigt. Jag blev helt chockad när jag märkte hur jag istället för att hämta boken, rafsade ihop mina träningskläder och gick raka vägen ut genom dörren, in i bilen och körde till Iksu.

Det är så man måste göra med träning. Bara göra det. Det kommer alltid (ALLTID) att vara skönare att ligga i soffan och mula in saffranspankaka i ansiktet. Svett, valkar på händerna och ligga i en hög och kippa efter andan kan liksom inte tävla mot det. Men det är då man gör det. Man går och tränar istället för att hasa runt hemma i one piece. För man kan inte jämföra att träna med att inte träna. Man tränar ibland. Ibland gör man annat. Om det har gått för långe sen man tränade så går man och gör det oavsett om man är sugen på det eller inte. Man bara gör.

Passet då?

Benböj, 5×5, 120 kg, 3×5, 100 kg
Pressar, 1×5, 1×4, 1×3 60 kg, 2×5, 50 kg
Kettlebellsvingar, 1×20*, 1×15, 40 kg
Kettlbellstöt, 10 på varje arm

I förtights (nytt ord för ”för tighta tights”). Men jag tänkte att om man är i norrland – älgarnas rike, kan man väl bju pån moose knuckle.

*Vi har ju snackat om det där med att gå hela vägen upp när man kör svingar. Nån sa att det tog lika bra om man vände i brösthöjd. Nu har jag provat supernoga. Gjorde 20 stycken ryska (som jag tror att dom till brösthöjd kallas?) utan problem. Det klarade jag inte om jag körde hela vägen upp mot taket.

PS. Bifogar bild på en annan fantastisk grej Umeå har att bjuda på. Mina två bästa grejer samlade på ett ställe – berg och kebab.

EDIT: Glömde ju berätta det viktigaste: På KEBABneKAJSE fick man en rullad kebabpizza med sallad och sås i. Den var god.

Foto snott från frus geniblogg.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-12-31 12:27