Annons
Annons
 

Att ta sig vatten över huvudet

Som jag berättade igår ska jag börja skriva om träning i tidningen Café. I första numret kommer det bl.a. handla om Crossfit. Jenny Jacobsen vann crossfit-sm i höstas och är helt sinnesjukt stark/snabb. Jag tänkte det kunde vara kul om jag tränar som henne i en vecka. Jag tänkte fel. För kul kan man nog inte kalla det. Två dagar in i experimentet kan jag konstatera att det är jättejättejobbigt. Förutom att mitt ego blivit söndersmulat som en hårdbrödmacka har jag ont i handleden och måste äta hela tiden. Såhär har passen sett ut hittills:

Annons

Måndag:

”Världens svåraste pass”. Typ uteslutande mina hat-övningar.

5×3 overhead squat med 3 sekunder ”vila” i bottenläget, upp till 55 kg (hejdå handleden)

Sen på tid:

10 ryck, 30 kg (jenny körde samma vikt men 20 st)
20 pistoler (jag fick ha gummibandshjälp, jenny körde 30 utan hjälp)
10 stå-på-händer-armhävningar (jag fick göra med fötterna på bänk och stå som ett V, jenny körde riktiga)
30 pullups
10 stå-på-händer-armhävningar
20 pistoler
10 ryck

Jag minns inte min tid, men Jenny fick 9.35 och jag tror att jag var klar lite innan henne. Men OBS att hon gjorde typ dubbelt så mycket. Och lyfte fem kilo tyngre än mig i oh-squat. Jenny väger drygt hälften av vad jag väger.

Tisdag:

3 tunga frivändningar varje hel minut i 8 minuter. Första 5×3 körde jag på 80 kg, sista tre på 60.

Sen:

15 svingar (32 kg)
10 brösten-mot-golvet-och-lyfta-händerna-i-botten-läget-armhävningar
Vila 2 minuter
x5

Vi kände oss starka och körde ett extra varv back to back med det sista. Sen kände vi oss inte starka längre.

Imorgon är det vilodag, men på torsdag kör vi igen. Hoppas jag läker till dess.

Foto: Jonas ”renaissance man” Cramby

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar