Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström

Stark som en björn, snabb som en örn

Amfibiemannen: Simpass med Kaj

 |  Publicerad 2012-02-17 13:13  |  Lästid: 2 minuter

Jag tänker att jag är rätt bra på att simma. Dyka från trean i Rangsta, simma till stegen med vägvinnande crawltag, hiva mig upp och hoppas att badbrallerna sitter kvar. Simma skitlångt under vattnet för att stila för sin son. Ta mig ut till flotten med honom på ryggen. Nu har det tyvärr visat sig att det är skillnad på att bada och att simma. Stor skillnad.

Jag och min kompis Kaj ska ju delta i nåt som heter Amfibiemannen i sommar. Det är en spring/sim-tävling där man ska förflytta sig mellan lite olika öar i stockholmsskärgård.

För att göra det behöver man tydligen kunna simma. Därför drog jag och Kaj till Eriksdalsbadet i morse för att träna.

Kaj hade med sig simglasögon och dolmar till oss båda. En dolme är en sak man har mellan benen. Den gör att man flyter utan att behöva sparka med benen. Det i sin tur gör att man orkar längre. Jag vill inte tänka på hur långt jag hade orkat om jag inte haft en dolme mellan benen.

Det är verkligen svinjobbigt att simma långt. Mycket att hålla reda på. Andas varannat eller var tredje simtag. Vända upp ordentligt så man andas luft, inte vatten. För att kunna andas vatten måste man ha gälar. Det hade Kaj inte med sig. Vi simmade längd efter längd. Intervaller och vanligt. Mina simglasögon fylldes med vatten. Jag simmade in i ett sånt där långt godishalsband som delar av mellan banorna. På båda sidor swischade tjocka pensionärer fram.

Plötsligt kom Kaj på att han glömt berätta att man ska blåsa ut all luft precis innan man vänder sig upp för att andas. Då har man flytkraft längre och blir mindre trött. Det gjorde en sån jävla skillnad. Plötsligt försvann känslan av att hela tiden försöka att inte drunkna. Jag simmade. Gled fram i vattnet som en luden valross på jakt efter föda.

Det var ganska kul att simma. Men om jag fick bestämma själv skulle jag nog inte göra om det. Tyvärr kan man inte benböja sig mellan öarna i Amfibiemannen. Så vi lär få anledning att återkomma till hur man gör när man simmar.

Hej då.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar